AEK ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ

Κυπελλούχος Ελλάδας ΜΤΒ ο Μανωλίδης!

Στην κορυφή σκαρφάλωσε και στη Σπερχειάδα ο Στράτος Μανωλίδης όπου αναδείχθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας MTB!

Ο Πρωταθλητής μας, με σπουδαία κούρσα στο Κύπελλο Ελλάδος της ποδηλασίας βουνού (ΜΤΒ) στη κατηγορία XCO την Κυριακή 02/07, «διέλυσε» τον συναγωνισμό και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των Εφήβων. Πρόκειται για άλλη μία τεράστια επιτυχία του νεαρού ποδηλάτη της ΑΕΚ, μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας Πίστας (2022) και του Κυπέλλου Ελλάδας XCO (2023). Σπουδαίος αγώνας κι από τον πρωτοετή έφηβό μας Κωνσταντίνο Ντέρο από την Θεσσαλονίκη που κατέλαβε την 6η θέση.

Προηγήθηκε το Σάββατο (01/07) ο διεθνής αγώνας XCE σε μικτή κατηγορία Κ23 και Κ19 και ο πρωταθλητής μας στους Νέους Άνδρες Νίκος Γεωργιάδης κατετάγη 2ος Γενικής, πίσω από τον περσινό Ρουμάνο Βαλκανιονίκη αναβάτη Edy Molnar, ενώ ο Στράτος Μανωλίδης 7ος και ο Κωνσταντίνος Ντέρος 10ος.

Στην Χαλκίδα το διήμερο διεξήχθη από την Π.Ε.Π.Α. ο 8ος γύρος Χαλκίδας στις κατηγορίες των Μάστερς, στα αγωνίσματα ατομικής χρονομέτρησης και αντοχής. Αναλυτικά αποτελέσματα ανά κατηγορία:

Ατομική Χρονομέτρηση

Κατηγορία Γ1: Βαγγέλης Σακέλλης-5ος
Κατηγορία Γ2: Γιώργος Χατζηπασχάλης-2ος
Κατηγορία Δ1: Κώστας Κατσιλιέρης-1ος

Αντοχή

Κατηγορία Γ1: Βαγγέλης Σακέλλης-5ος, Αναστάσιος Φίλιος-7ος, Δημήτρης Κωνσταντής-12ος
Κατηγορία Γ2: Νίκος Κωνσταντόπουλος-1ος, Γιώργος Χατζηπασχάλης-2ος, Ανδρέας Γεωργόπουλος-6ος
Κατηγορία Δ1: Κώστας Κατσιλιέρης-2ος

Τέλος, την Κυριακή διεξήχθη ο 5ος Ποδηλατικός Αγώνας δρόμου «Greveniti Bike 2023 by P&I», μήκους 83 χλμ. σε ανοιχτή κατηγορία συμμετοχών, αφιερωμένος στην Ημέρα Μνήμης για τα Μαρτυρικά χωριά του Ζαγορίου, μια εμβληματική διαδρομή, που συνδέει την ιστορική μνήμη των Μαρτυρικών χωριών του Ζαγορίου, τα οποία καταστράφηκαν ολοσχερώς από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής, με την υποστήριξη της «My Adventure Ο.Ε.».

Την ομάδα μας εκπροσώπησε ο Αντώνης Παπαδόπουλος από την Ξάνθη, που αν και αγωνίστηκε με μεγαλύτερος αθλητές έφηβους και άνδρες, κατάφερε να πλασαριστεί στην 10η θέση γενικής με χρόνο 2:36:59 με διαφορά μόνο 7 λεπτών από τον 1ο νικητή και 3ος στην Κ17 με χάλκινο μετάλλιο.

Η ΑΕΚ γεμάτη υπερηφάνεια συγχαίρει θερμά τον Στράτο Μανωλίδη για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλαδας που σήκωσε στην κορυφή τη σημαία του Συλλόγου. Παράλληλα, εκφράζει τα συγχαρητήριά της σε όλο το ποδηλατικό τμήμα και την Ακαδημία του τμήματος, που ακόμα μία φορά κατέκτησαν μετάλλια και διακρίσεις!