AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η ΑΕΚ φοράει ευρωπαϊκό κοστούμι και ετοιμάζεται για την κλήρωση της Νιόν

Η ΑΕΚ επιστρέφει τη Δευτέρα (24/7 – 13:00) στις ευρωπαϊκές κληρώσεις στη Νιόν της Ελβετίας και ετοιμάζεται να μάθει το ζευγάρι από το οποίο θα προκύψει ο αντίπαλός της στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League.

Όπως έγινε γνωστό τα έξι ζευγάρια των πιθανών αντιπάλων της ΑΕΚ είναι τα εξής:

Ντινάμο Ζάγκρεμπ (Κροατία) – Αστάνα (Καζακστάν)
Μπρέινταμπλικ (Ισλανδία) – Κοπεγχάγη (Δανία)
Ζαλγκίρις (Λιθουανία) – Γαλατάσαραϊ (Τουρκία)
Ράκοβ (Πολωνία) – Καραμπάκ (Αζερμπαϊτζάν)
Ελσίνκι (Φινλανδία) – Μόλντε (Νορβηγία)
Ζρίνσκι (Βοσνία) – Σλόβαν Μπρατισλάβας (Σλοβακία)

Το πρωί της Δευτέρας στις 10:00 η UEFA θα ανακοινώσει τα υπογκρούπ της κλήρωσης με τα τρία πιθανά ζευγάρια και έτσι η ΑΕΚ θα ξέρει συγκεκριμένα τι μπορεί να περιμένει από την κληρωτίδα για τις αναμετρήσεις που θα λάβουν χώρα στις 8 ή 9 Αυγούστου, με τη ρεβάνς στις 15 Αυγούστου. Παιχνίδια για τα οποία η Ένωση θα πρέπει να δηλώσει την ευρωπαϊκή λίστα των 25 παικτών μέχρι τα μεσάνυχτα στις 3 Αυγούστου.

ΤΟ ΔΕΛΕΑΡ ΤΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ

Ο πρώτος στόχος λοιπόν για την ΑΕΚ είναι προ των πυλών και δεν είναι άλλος από την είσοδό της στους ομίλους του Europa League. Αρκεί να της χαμογελάσει η κληρωτίδα και φυσικά να είναι σοβαρή απέναντι στον αντίπαλο που θα βρεθεί στο δρόμο της. Η Ένωση έχει τη δυνατότητα να βάλει στα ταμεία της περισσότερα από 20.000.000 ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση η πρόκριση από τον τρίτο προκριματικό του Champions League στα play-offs είναι πολύ σημαντική καθώς αυτό θα σημάνει αυτόματα δύο πράγματα. Πρώτον, ότι η ΑΕΚ θα παλέψει στη συνέχεια την είσοδό τους στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και δεύτερον, ότι ακόμα κι αν αποκλειστεί εκεί, θα παίξει σίγουρα στους ομίλους του Europa League. Μάλιστα σε περίπτωση που έρθουν έτσι τα πράγματα εκτός από τα έσοδα των ομίλων του Europa θα βάλει στα ταμεία της και ποσό από τον αποκλεισμό από τα play-offs του Champions League και στην πορεία το σύνολο αναμένεται να ξεπεράσει τα 10.000.000 ευρώ.

ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΕΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΗΣ RANKING

Αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ βρίσκεται στην 139η θέση έχοντας 11.000 βαθμούς. Αυτό σημαίνει πως από δω και πέρα της δίνεται η ευκαιρία να ανέβει σκαλοπάτια και να μεγαλώσει το ευρωπαϊκό της όνομα το οποίο πληγώθηκε τα προηγούμενα χρόνια. Πως συγκεντρώθηκαν όμως αυτοί οι βαθμοί; Η Ένωση αποτελείται από τους 4.000 βαθμούς της σεζόν 2018-2019 και της συμμετοχής στους ομίλους του Champions League, από τους 2.500 βαθμούς της σεζόν 2019-2020 όταν είχε αποκλειστεί στα play-offs του Europa League, από τους 3.000 βαθμούς της σεζόν 2020-2021 και της παρουσίας της στους ομίλους του Europa League και από τους 1.500 βαθμούς του αποκλεισμού στα προκριματικά του Conference League τη σεζόν 2021-2022, ενώ η περσινή (2022-2023) ήταν μια απολύτως καταστροφική και συνάμα μηδενική σεζόν.