AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

To 3ο Σεμινάριο Δικτύου Ακαδημιών ΑΕΚ 2022-23

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το σαββατοκύριακο 17 και 18 Ιουνίου στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας της ΑΕΚ στα Σπάτα το 3ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο του Δικτύου Ακαδημιών 2022-23. Στελέχη και προπονητές των 23 συνεργαζόμενων συλλόγων από όλη τη χώρα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά θέματα σε θεωρητικό αλλά κυρίως σε πρακτικό επίπεδο από τα στελέχη της Ακαδημίας της ΑΕΚ.

Ήταν το πρώτο σεμινάριο τα τελευταία τέσσερα χρόνια, από το οποίο ήταν απών ο Ηλίας Κυριακίδης, αφού το διήμερο αυτό συνέπεσε χρονικά με τη σχολή προπονητών UEFA Pro στη Θεσσαλονίκη, την οποία παρακολουθεί ο Αθλητικός Διευθυντής της Ακαδημίας της ΑΕΚ, όπως και ο Εκτελεστικός Διευθυντής της ΠΑΕ ΑΕΚ Παναγιώτης Κονέ. Οι δυο τους απηύθυναν χαιρετισμό στους συμμετέχοντες στο σεμινάριο μέσω βιντεοκλήσης το πρωί του Σαββάτου

Το συντονισμό του σεμιναρίου ανέλαβαν ο προπονητής Στέλιος Ορφανίδης σε συνεργασία με τον διοικητικό υπεύθυνο Λεωνίδα Χατζημιχάλη, ενώ στις εργασίες συμμετείχαν όλα τα στελέχη της Ακαδημίας. Την πρώτη εισήγηση (που ήταν και η μόνη σε θεωρητικό επίπεδο) έκανε η Αθλητική Ψυχολόγος της Ακαδημίας Φρόσω Πατσού, με θέμα «Ο Ρόλος του Προπονητή στις Αναπτυξιακές Ηλικίες».

Το πρόγραμμα του σεμιναρίου είχε εκπονηθεί τους τελευταίους μήνες με την επιμέλεια του κ. Κυριακίδη και σε συνεργασία με τα στελέχη του επιτελείου της Ακαδημίας και με τους επικεφαλής των συνεργαζομένων ακαδημιών. Για μία ακόμα φορά, η διάδραση και η συνεκπαίδευση ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά του σεμιναρίου, καθώς οι αξιολογήσεις των παιδιών τη δεύτερη μέρα (Κυριακή) έγιναν από τους προπονητές της κεντρικής Ακαδημίας και του Δικτύου, ενώ και οι προπονητές του Δικτύου αξιολογήθηκαν από τους επιτελείς της Ακαδημίας της ΑΕΚ

Η πρώτη μέρα, μετά την εισήγηση της κας Πατσού, αναλώθηκε σε πρακτικά θέματα, με αντικείμενο τις προπονητικές μονάδες των ομάδων Κ12 και Κ14. Υπήρξαν, όμως, και θεωρητικές εισηγήσεις, όπως αυτή από τον γυμναστή της Ακαδημίας Ιάσονα Ψαρρά με θέμα την πρόληψη τραυματισμών και αυτή του προπονητή της ομάδας Κ19 Γενναίου Καραχάλιου σχετικά με τη διαδικασία ένταξης ποδοσφαιριστών στην Ακαδημία σε μεγαλύτερες ηλικίες. Την ίδια μέρα μίλησαν στα παιδιά της Ακαδημίας της Χαλκιδικής οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ Β Μανώλης Τσιόκρης και της Κ19 της ΑΕΚ Λουκάς Μαρούτσης.

Την Κυριακή διεξήχθη αγώνας μεταξύ ομάδων Κ12 του Δικτύου αλλά και αγώνας της Κ14 της ΑΕΚ με την αντίστοιχη της ΕΠΣ Χαλκιδικής. Μετά από κάθε αγώνα ακολούθησε ατομική αξιολόγηση των νεαρών ποδοσφαιριστών από το προπονητικό επιτελείο της Ακαδημίας, το τμήμα scouting και τους προπονητές του Δικτύου.

Ήταν ένα διήμερο απόλυτα εποικοδομητικό που χαρακτηρίστηκε για μία ακόμα φορά από το υψηλού επιπέδου θεωρητικό και πρακτικό εκπαιδευτικό περιεχόμενο και από την ουσιαστική συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων πλευρών. Ηταν επίσης μια πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία για όλα τα παιδιά που συμμετείχαν σε αγώνες και προπονήσεις. Οι εκπρόσωποι των συλλόγων συνεχάρησαν τη Διεύθυνση Δικτύου Ακαδημιών για την οργάνωση και την ποιότητα της δουλειάς που έγινε και ευχαρίστησαν την ΑΕΚ για τη συνεργασία και τη φιλοξενία.