AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στην “Αγιά Σοφιά” και επίσημα ο τελικός του Conference League του 2024

Η μεγάλη γιορτή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου παίζει μπάλα στην “Αγιά Σοφιά”. Ο τελικός του Conference League 2024 θα πραγματοποιηθεί στο Ναό της ΑΕΚ, αφού σήμερα η εκτελεστική επιτροπή της UEFA συνεδρίασε και έδωσε και επίσημα τον τελικό της συγκεκριμένης διοργάνωσης στο γήπεδο της Ένωσης.

Από τη συγκεκριμένη εξέλιξη μεγάλη κερδισμένη είναι η ΑΕΚ για τους εξής λόγους:

-Τα παιχνίδια της Ένωσης στην Ευρώπη αλλά και αυτά της Εθνικής στα προκριματικά του Euro θα αποτελέσουν test events του τελικού και ο ορισμός αυτού με τη βεβαιότητα ότι όλα θα πάνε καλά θα επιβεβαιωθεί τον Δεκέμβριο.

-Η UEFA θα παράσχει στην ΑΕΚ και πλήρη τεχνογνωσία για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία των αγώνων της και όλων των αλλαγών που η ίδια έχει εξαγγείλει μετά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της “Αγιά Σοφιάς”.

-Ο τελικός του Conference, εκτός από τεράστιο πρεστίζ για το γήπεδο, αποτελεί πλέον μεγάλο ατού για την ΑΕΚ και ως προς τη δικη της προετοιμασία για τη φάση των ευρωπαϊκών ομίλων στο γήπεδό της.

Λίγη ώρα αργότερα μετά την ανακοίνωση ο Ανδρέας Δημάτος έγραψε στο λογαριασμό του στο facebook:

«Και με τη βούλα της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA, στην «Αγιά Σοφιά» ο τελικός του UEFA Europa Conference League 2024!

Με τους αγώνες της ΑΕΚ στον ευρωπαϊκό όμιλο στον οποίο θα μετάσχει εφέτος αλλά και της Εθνικής ομάδας στα προκριματικά του Euro 2024 να αποτελούν τα απαραίτητα test events προκειμένου να οριστικοποιηθεί ο ορισμός τον προσεχή Δεκέμβριο! Κάτι που αποτελεί τη συνήθη διαδικασία για γήπεδα χωρίς διεθνή προϋπηρεσία.

Και με την UEFA να μην αρκείται στο ρόλο του παρατηρητή αλλά του ενεργού συμπαραστάτη με την παροχή της απαραίτητης τεχνογνωσίας για την άρτια λειτουργία του γηπέδου της ΑΕΚ σε αγώνες υψηλού επιπέδου και με την παρουσία αντίπαλων οπαδών για πρώτη φορά από την ημέρα των εγκαινίων της!»