AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο μακρύς δρόμος της αποθεραπείας του Φερνάντες

Στο πρώτο του μήνυμα μετά το χειρουργείο στο οποίο υποβλήθηκε ο Πάολο Φερνάντες υποστήριξε πως θα επιστρέψει πιο δυνατός από ποτέ. Ο εξτρέμ της ΑΕΚ υποβλήθηκε σε επέμβαση αποκατάστασης της ρήξης του αχιλλείου τένοντα στο δεξί πόδι. Ένα χειρουργείο, η αποθεραπεία του οποίου χρειάζεται αρκετούς μήνες υπομονής.

Σε τέτοιου είδους τραυματισμούς, τοποθετείται συνήθως νάρθηκας στο πόδι για περίπου τρεις εβδομάδες και απαιτείται ακινησία. Ακολούθως τοποθετείται ειδική μπότα και ο παίκτης θα μπορεί να βαδίσει μόνο με πατερίτσες. Μετά την έκτη εβδομάδα θα μπορεί να περπατήσει χωρίς τις πατερίτσες, ενώ μετά από δύο μήνες αφαιρείται η μπότα. Ελαφρύ τρέξιμο προβλέπεται μετά τον τέταρτο μήνα, ενώ για πιο εντατική αθλητική δραστηριότητα, θα πρέπει να έχει συμπληρωθεί ο 8ος μήνας. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι ο Πάολο Φερνάντες, αν όλα πάνε καλά, θα μπορέσει να μπει σε γήπεδο τον επόμενο Μάρτιο.

Από την πρώτη στιγμή η ΑΕΚ βρίσκεται δίπλα στον 24χρονο μεσοεπιθετικό, ο οποίος θα μείνει για το πρώτο διάστημα της αποθεραπείας στην Ισπανία.