AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γεμίζουν… ρευστό τα ταμεία της ΠΑΕ ΑΕΚ από την Ευρώπη

Οι ελληνικές ομάδες μαθαίνουν σήμερα αντιπάλους στην Ευρώπη, αλλά μόνο η ΑΕΚ έχει εξασφαλισμένη την ευρωπαϊκή της παρουσία μέχρι τον Δεκέμβριο. Άρα και το κεφάλι της πιο ήσυχο και τα ταμεία της πιο γεμάτα.

Η Ένωση θα μπει στην κλήρωση της 24ης Ιουλίου, για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League με τον πρώτο αγώνα στις 8 ή 9 Αυγούστου και την ρεβάνς στις 15 του μηνός. Η ΑΕΚ θα μπει σ’ αυτή την κλήρωση δεδομένα ως ανίσχυρη. Παρόλα αυτά το γεγονός πως οι επόμενες κληρώσεις γίνονται με βάση τα ζευγάρια, η ΑΕΚ έχει μεγάλες ελπίδες να βρίσκεται στους ισχυρούς των Play Offs στα τέλη του Αυγούστου, εάν πάρει ζευγάρι στον τρίτο προκριματικό με υψηλό συντελεστή.

Αν η ΑΕΚ προκριθεί από τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, θα πάει στα Play Offs για να διεκδικήσει την παρουσία της στους ομίλους της διοργάνωσης. Με την κλήρωση να είναι προγραμματισμένη για τις 7 Αυγούστου και τα δυο ματς στις 22 ή 23 Αυγούστου και 29 ή 30 του μηνός. Στο ιδανικό σενάριο πρόκρισης στη φάση των ομίλων, θα αρχίσει να εισπράττει χρήματα από το πριμ συμμετοχής, δηλαδή τα 15.640.000 ευρώ.

Στο ενδεχόμενο που η ΑΕΚ αποκλειστεί από τον 3ο προκριματικό του Champions League, θα πάει στα Play Offs του Europa League, για να διεκδικήσει την πρόκριση στους ομίλους της διοργάνωσης. Εκεί όπου δεν θα εισπράξει χρήματα. Θα χρειαστεί να φτάσει στους ομίλους της διοργάνωσης για να αρχίσει από τα 3.630.000. Αν φτάσει στον όμιλο του Europa League από τα playoffs του Champions League, τότε θα προσθέσει στα έσοδα και 5.000.000 ευρώ. Η κλήρωση είναι επίσης στις 7 Αυγούστου και τα δυο ματς στις 24 και 31 Αυγούστου.

Αν η ΑΕΚ προκριθεί στα Play Offs του Champions League και αποκλειστεί εκεί, τότε θα συμμετάσχει στους ομίλους του Europa League. Ενώ στο ενδεχόμενο που η Ένωση αποκλειστεί και από τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, αλλά και από τα Play Offs του Europa, τότε θα συνεχίσει την ευρωπαϊκή της πορεία από τον Σεπτέμβριο στους ομίλους του Conference.

Στο Conference τα εξασφαλισμένα έσοδα ανέρχονται σε 2.940.000 ευρώ από το πριμ συμμετοχής και κάθε μετοχή αντιστοιχεί σε 44.500 (με την ΑΕΚ να έχει ελπίδες για να βρεθεί ψηλά στη συγκεκριμένη λίστα, με το ταβάνι των 32 μετοχών να είναι τα 1.420.000).