AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στη γιορτή της ΑΕΚ ο ατζέντης του Πινέδα και το… πρέσινγκ από τους κιτρινόμαυρους

Στόχος της ΑΕΚ είναι να κρατήσει τον Ορμπελίν Πινέδα και την επόμενη σεζόν. Μια περίπτωση πάρα πολύ δύσκολη καθώς τίποτα δεν είναι στο χέρι της Ένωσης. Η σχεδόν τίποτα μιας και αυτό που έπρεπε να κάνει το έκανε. Κάλεσε τον ατζέντη του Μεξικανού χαφ να πάρει μια γεύση από το πάρτι της κατάκτησης του πρωταθλήματος κι εκείνος έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από αυτά που είδε.

Ο ατζέντης του Πινέδα, Μάριο Βιγιαρεάλ, το χάρηκε με την ψυχή του, οι κιτρινόμαυροι του άσκησαν την πίεση που έπρεπε ώστε να του δώσουν να καταλάβει το πόσο σημαντικός είναι για εκείνους ο πελάτης του, αλλά τα πάντα είναι στο χέρι της Θέλτα.

Η ισπανική ομάδα έχει τα δικαιώματα του Πινέδα μέχρι το 2017 και στη συμφωνία δανεισμού στην ΑΕΚ δεν είχε μπει οψιόν αγορά παρά τις προθέσεις της ΑΕΚ. Πλέον οι κιτρινόμαυροι ρίχνουν στο τραπέζι την επέκταση του δανεισμού του από την Θέλτα με μια όχι εξωπραγματική οψιόν αγοράς, μέχρι την αγορά σημαντικού ποσοστού των δικαιωμάτων του ή και συνιδιοκτησία με την ομάδα του Βίγκο.

Ο πρόεδρος της ισπανικής ομάδας, Κάρλος Μουρίνιο, δεν έχασε ποτέ την πίστη του στις δυνατότητες του παίκτη, παρότι ο τότε προπονητής, Εντουάρντο Κουντέ, δεν έδωσε στον Μεξικανό τις ευκαιρίες για να δείξει την αξία του.

Η Θέλτα είναι αυτή που θα ορίσει τη μοίρα του Πινέδα. Ο νέος προπονητής, Κάρλος Καρβαλιάλ (είχε εργαστεί στον Αστέρα) είναι άγνωστο αν θα συνεχίσει στον πάγκο τη νέα σεζόν. Η ομάδα του Βίγκο μετά από πέντε ήττες στα έξι τελευταία παιχνίδια της La Liga έχει αρχίσει να αγχώνεται για την σωτηρία της, αν και ακόμη βρίσκεται στο +5 από τη ζώνη του υποβιβασμού με τέσσερις αγωνιστικές να απομένουν.

Σύμμαχος της ΑΕΚ στην προσπάθεια να κρατήσει τον Πινέδα είναι πως τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένειά του περνάνε εξαιρετικά στην Ελλάδα. Στα θετικά είναι το γεγονός της συμμετοχής στους ομίλους του Champions League (ή έστω η σίγουρη παρουσία σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης). Μια καλή παρουσία του Πινέδα σε ευρωπαϊκή διοργάνωση θα ανέβαζε επιπλέον την τιμή του και αυτό ίσως να έκανε τους Γαλιθιάνους πολύ πιο διαλλακτικούς.

Τα πάντα είναι ανοιχτά αλλά η μοίρα του παίκτη δεν κρίνεται από την ΑΕΚ…