AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σιντιμπέ, Πινέδα και Ραντόνια οι λύσεις για το δεξί άκρο της άμυνας κόντρα στον Ολυμπιακό

Ο τραυματισμός του Ρότα από το χτύπημα του Μπερνάρ (δεν δόθηκε ούτε φάουλ) που τον έστειλε στο νοσοκομείο αναγκάζει τον Ματίας Αλμέιδα να “πονοκεφαλιάζει” για το αυριανό (20:00) ματς απέναντι στον Ολυμπιακό για το δεξί άκρο της άμυνας. Κι αυτό διότι ο Έλληνας αμυντικός δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί άμεσα ειδικά μετά από ένα τέτοιο χτύπημα. Έτσι υπάρχουν τρεις επιλογές για τον κόουτς της ΑΕΚ.

Η πρώτη είναι ο Τζιμπρίλ Σιντιμπέ, ο οποίος ναι μεν επέστρεψε χθες σε κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων αλλά ακόμα δεν είναι 100% έτοιμος να προσφέρει. Έχει να αγωνιστεί ακριβώς έναν μήνα, από τη θλάση που είχε υποστεί στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα στις 2 Απριλίου. Μοιάζει, επίσης, δύσκολο να παίξει σε ένα 90λεπτο με τέτοια ένταση.

Η δεύτερη λύση είναι ο Ορμπελίν Πινέδα, τον οποίο είδαμε σε ρόλο δεξιού μπακ στο κυριακάτικο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Τα πήγε πολύ καλά και κάλυψε επάξια το κενό του Ρότα, αλλά η χρησιμοποίησή του ως μπακ, στερεί από τον Αλμέιδα να τον έχει στο χώρο της μεσαίας γραμμής.

Η τρίτη και τελευταία επιλογή είναι ο Βεντάντ Ραντόνια, που πήρε και αξιοποίησε κάποιες ευκαιρίες στο Κύπελλο, αλλά όχι στους ημιτελικούς με τον Ολυμπιακό.

Όπως έχουν τα πράγματα ο Πινέδα μάλλον φαντάζει πιο έτοιμος να αγωνιστεί ως δεξί μπακ, με τους Σιμάνσκι και Γιόνσον να βρίσκονται στον άξονα, ενώ υπάρχει και ο Γαλανόπουλος που ανταποκρίθηκε πολύ καλά στη Λεωφόρο. Εκτός κι αν ο Αλμέιδα έχει διαθέσιμους τους Ρότα και Σιντιμπέ και μοιράσει τα λεπτά στο ματς μεταξύ των δύο.

Όλα θα ξεκαθαρίσουν στη σημερινή προπόνηση όπου και θα ανακοινωθεί η αποστολή για το αυριανό ματς απέναντι στον Ολυμπιακό.