ΣΚΕΨΕΙΣ

Ομάδα όνειρο αλλά η μπάλα είναι άτιμη!

Σε ένα μαραθώνιο όπως αυτό το ψυχοφθόρο πρωτάθλημα όσοι έχουμε ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο και το αγαπάμε ξέρουμε ότι δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος.

Αυτή είναι η ομορφιά του αυτό είναι και το νόημα του, αφού ειναι το μόνο λαϊκό άθλημα που μπορεί να ξεσηκώσει χιλιάδες κόσμο από την καρέκλα του και να τον βγάλει στους δρόμους για πανηγύρια ή και για διαμαρτυρία!

Οι συγκυρίες, οι αστάθμητοι παράγοντες μπορεί να καθορίσουν ποια ομάδα θα πάρει τα σκήπτρα. Απλώς οι συγκυρίες είναι για μια φορά ή για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Δεν γίνονται συνέχεια.

Πόσες ομάδες ή πόσα τρόπαια τα ‘χουν πάρει σε αγώνες νοκ άουτ ή σε mini τουρνουά που δεν άξιζαν;

Η ιστορία μας έχει δείξει ότι είναι πολλές.

Γι’ αυτό λοιπόν ας είμαστε ψύχραιμοι, ήρεμοι και ας κρατάμε και μια πισινή γιατί μπάλα είναι και γυρίζει και όπως ευνοήσε τον ΠΑΟ προχθές, στα επόμενα τρία ματς μπορεί και να τον κάψει.

Αστάθμητοι παράγοντες λοιπόν ιώσεις, δοκάρια, χαμένες ευκαιρίες έδωσαν στον ΠΑΟ το Χ. Το παιχνίδι ήταν για εύκολο διπλό. Η ΑΕΚ ήταν κυρίαρχη επιθετικά. Οι Γκαρσία, Τσούμπερ, Ελίασον δεν κοβόντουσαν ούτε με βαλέ και ο Πινέδα, αυτός ο δαίμονας, το Α και το Ω της ΑΕΚ, σαν δεξί μπακ χαφ έκανε όργια και με πλαγιοκοπήσεις έκανε πολλα ρήγματα. Δυστυχώς η ΑΕΚ δεν έβαλε γκολ αλλά και πάλι στο β ημίχρονο μέχρι το 65′ είχε ευκαιρίες όπως με μια φάση με Γαλανόπουλο που σούταρε αλλά πάλι από κόντρα δεν μπήκε το γκολ. Μετά το 70′ έπεσε ο ρυθμός, οι αλλαγές του ΠΑΟ έπαιξαν ρόλο να ανακοπεί η ΑΕΚ και το Χ ήρθε σαν μεγάλη ανακούφιση για τον Γιοβάνοβιτς που στο τέλος του αγώνα μόνος του στον πάγκο ένιωσε ανακούφιση.

Μετά το παιχνίδι αν και υπήρχε μια στεναχώρια που δεν νικήσαμε πρέπει να είμαστε ρεαλιστές – αισιόδοξοι και να πιστεύουμε ότι μέχρι τέλους με τρεις νίκες μπορεί να κατακτήσουμε αυτό το ψυχοφθόρο πρωτάθλημα.

Στα point του ματς το βαθύ ροστερ της ΑΕΚ με Γιόνσον, Γαλανόπουλο οι β επιλογές συνήθως μετά τους Σιμάνσκι, Πινεδα ήταν πολύ καλοί.

Ο Πινέδα έκανε όργια πάλι και το καλοκαίρι είναι κοντά να γίνει το deal της δεκαετίας και να χτιστεί πάνω του όλη η ΑΕΚ.

Οι Τσούμπερ, Γκαρσία έκαναν παπάδες και αξίζουν πολλά μπράβο.

Ο Σαμουράι Αλμέιδα έκανε καλό κοουτσάρισμα αν και οι αλλαγές δεν βοήθησαν στο τελευταίο 15 λεπτό.

Κανένας οπαδός αυτής της ομάδας όνειρο δεν πρέπει να είναι απογοητευμένος. Πρέπει να στηρίξουμε την ομάδα την Τετάρτη για να κάνει νίκη με τον Ολυμπιακό.

Στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται. Εμείς το ξέρουμε αυτό καλά και η μπάλα είναι άτιμη και γυρίζει.

Η ΑΕΚ είναι μέσα στο ντάμπλ ακόμα…