AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πίνω και μεθώ ή τελικά όχι;

Η δημοσιογραφία στα καλύτερά της χωρισμένη σε δύο στρατόπεδα. Σε αυτούς που μιλάνε για έναν μεθυσμένο Πολωνό διαιτητή με τους βοηθούς του να έρχονται στην Ελλάδα για να “σφυρίξουν” το ΑΕΚ – Άρης και στους άλλους που κάνουν λόγο για ένα καλοστημένο σενάριο που άνετα θα έπαιζε στο Netflix. Τελικά τι ισχύει από τα παραπάνω; Μπορεί και τα δύο, μπορεί το ένα από τα δύο, μπορεί και τίποτα από τα δύο. Ξέρετε γιατί; Γιατί είμαστε στη χώρα που βαφτίζει το κρέας – ψάρι για να μην αμαρτάνει τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Το AEK24HOURS έκανε έρευνα και σας παρουσιάζει τα γεγονότα…

-Διαβάσαμε ότι υπήρξε επεισόδιο μεταξύ διαιτητών και πατέρα – γιου μέσα στο αεροπλάνο από την Πολωνία με προορισμό την Ελλάδα. Κανείς όμως δεν ξεκαθάρισε αν ήταν λεκτικό ή αν πιάστηκαν στα χέρια. Αν ήταν λεκτικό, γίνεται απλά παρατήρηση και πάμε παρακάτω… Αν ήρθαν στα χέρια και ήταν κάτι σοβαρό τότε το πιλοτήριο και γενικότερα το πλήρωμα του αεροπλάνου ενημερώνει την αστυνομία και κατά την άφιξη του αεροπλάνου στην Αθήνα και πιο συγκεκριμένα στο “Ελ. Βενιζέλος” γίνονται οι απαιτούμενες ενέργειες.

-Διαβάσαμε ότι υπήρξε επεισόδιο τόσο στη φυσούνα όσο και στο χώρο των αποσκευών. Πράγματι υπήρξε. Αυτό το υπογράφουμε διότι υπάρχουν βίντεο που δείχνουν τους Πολωνούς διαιτητές και τους πατέρα και γιο να πιάνονται στα χέρια, να υπάρχει έντονος διάλογος και ένταση. Ενώ επίσης υπάρχουν και αυτόπτες μάρτυρες από την πτήση που μπορούν να το επιβεβαιώσουν. Ακόμα υπάρχει και παρέμβαση της αστυνομίας με τους διαιτητές να λένε κάτι σε έντονο ύφος στον αστυνομικό κι εκείνος να απαντά με όχι και τόσο καλή συμπεριφορά. Το θέμα… θάφτηκε για πολλούς λόγους… Ίσως να έπεσαν και τηλέφωνα.

-Διαβάσαμε ότι ήταν μεθυσμένοι οι διαιτητές. Αυτό δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί ή να αποκλειστεί. Διότι μπορεί να είχαν πιει για παράδειγμα ένα τελάρο μπύρες και να ήταν νορμάλ (αν το σηκώνει ο οργανισμός τους το ποτό) ή να ήταν σκνίπα. Θα έπρεπε αυτομάτως να τους γίνει τεστ για να μάθουμε αν ήταν όντως μεθυσμένοι. Πως;

Απλά είναι τα πράγματα: Το αλκοόλ μπορεί να ανιχνευθεί από σε δοκιμαστική συσκευή αναπνοής για μέχρι 24 ώρες. Στα ούρα εντοπίζεται για 3-5 ημέρες ή για 10-12 ώρες ανάλογα με τη μέθοδο που θα χρησιμοποιηθεί. Στην εξέταση του αίματος μπορεί να ανιχνευτεί για μέχρι 12 ώρες ενώ ένα τεστ σάλιου μπορεί να είναι θετικό για το αλκοόλ 1-5 ημέρες. Όπως πολλά άλλα φάρμακα, το αλκοόλ μπορεί να ανιχνευθεί με μια ειδική εξέταση στο θυλάκιο της τρίχας των μαλλιών για μέχρι 90 ημέρες.

Και πάμε σε μια σειρά από ερωτήματα…

Γιατί δεν υπήρξε έκθεση της αστυνομίας και καταγραφή του συμβάντος;

Για να υπάρξει έκθεση της αστυνομίας και καταγραφή του συμβάντος θα πρέπει οι δύο πλευρές που έχουν ανάμειξη στο συμβάν να κάνουν καταγγελία. Ούτε η μία πλευρά, αυτή των διαιτητών έκανε, διότι πρώτα ο ρέφερι κ. Ρατσκόφσκι πήρε κάποιον τηλέφωνο (και αυτό φαίνεται μέσα από το βίντεο του αεροδρομίου αλλά μπορεί να επιβεβαιώσουν και οι αυτόπτες μάρτυρες) αλλά ούτε η άλλη πλευρά (πατέρας-γιος) θέλησαν να κάνουν μήνυση διότι δεν ήθελαν να μπουν σε αυτή τη διαδικασία μιας και ήρθαν στη χώρα μας για τις γιορτές του Πάσχα, θεωρώντας ότι ήταν μια κακιά στιγμή.

Γιατί η αστυνομία που ήταν παρούσα στο χώρο των αποσκευών δεν προέβη σε συλλήψεις;

Διότι η συμπεριφορά της αστυνομίας δεν ήταν η πρέπουσα απέναντι σε διαιτητές και πατέρα – γιο. Δεν το λέμε εμείς… μιλάνε τα βίντεο.

Μα ο Μελισσανίδης έστησε όλο το σκηνικό και η ΕΠΟ του Μπαλτάκου με τον Μπένετ για να βάλουν Έλληνες διαιτητές…

Το διαβάσαμε κι αυτό, το ακούσαμε και πέσαμε κάτω από τα γέλια. Είναι δυνατόν ένας ιδιοκτήτης ομάδας, ένας πρόεδρος της ΕΠΟ κι ένας που ορίζει διαιτητές να μπορούν να κάνουν κουμάντο σε ένα αεροδρόμιο; Όχι! Διότι αν μπορούσαν θα έπρεπε χθες κιόλας να είχαν βάλει υποψηφιότητα για πρωθυπουργοί της χώρας. Και μην ξεχνάμε τι αναφέρει ο ΚΑΠ. Πως για οποιοδήποτε λόγο ανωτέρας βίας, αυτομάτως ο τέταρτος διαιτητής (στη συγκεκριμένη περίπτωση Διαμαντόπουλος) ορίζεται ως πρώτος. Βάσει κανονισμών όχι σύμφωνα με τα “θέλω” των προέδρων και των ιδιοκτητών των ΠΑΕ.

Γιατί δεν υπήρξε αντίδραση και ανακοίνωση από την ΠΑΕ Άρης;

Διότι και η ΠΑΕ Άρης όπως φυσικά και η ΠΑΕ ΑΕΚ συναίνεσαν στο να γίνει κανονικά το παιχνίδι, δεν μπορούσαν να κάνουν κι αλλιώς αν ήθελαν, λόγω κανονισμών διότι θα υπήρχε αφαίρεση βαθμών. Τώρα γιατί δεν έβγαλε έστω μια ανακοίνωση η ΠΑΕ Άρης να πει ότι εμείς “αναγκαστήκαμε” να αγωνιστούμε με Έλληνες διαιτητές και να μην φέρουμε αντίσταση αυτό πρέπει να το απαντήσει μόνο ο Θόδωρος Καρυπίδης. Μιας και είδαμε ότι ο Άρης στα τέσσερα μέχρι τώρα παιχνίδι που έδωσε στη διαδικασία των πλέι οφ, μόνο απέναντι στην ΑΕΚ έπαιξε λες και ήταν ματς ζωής και θανάτου! Αντίθετα με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό στο δεύτερο ημίχρονο δεν… μπήκε ποτέ στο γήπεδο, ενώ κόντρα στον Ολυμπιακό ναι μεν το σκορ ήρθε 2-2 αλλά η ένταση ήταν τελείως διαφορετική. Σαν φιλικού χαρακτήρα!

Το συμπέρασμα είναι ένα: Πως στην υπόθεση με τους Πολωνούς διαιτητές υπάρχουν κενά και από τις δύο πλευρές. Και από την πλευρά που λέει πως ήταν μεθυσμένοι και από την πλευρά που λέει πως ήταν νορμάλ. Πάντως ο Διαμαντόπουλος που κλήθηκε μέσα σε λίγες ώρες να γίνει από τέταρτος βοηθός, πρώτος διαιτητής μαζί με τους συνεργάτες του τα πήγαν αξιοπρεπώς σύμφωνα με την ένταση και την κρισιμότητα του αγώνα. Και ούτε την ΑΕΚ έσπρωξαν όπως θέλει να διατυμπανίζει το στρατόπεδο Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού, ούτε τον Άρη.