AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αλμέιδα: Οι παίκτες άφησαν της ψυχή τους

Ικανοποιημένος από την προσπάθεια και τον τρόπο με τον οποίο αγωνίστηκαν οι ποδοσφαιριστές του, σημειώνοντας ένα σπουδαίο διπλό μέσα στην Τούμπα, έμεινε ο Ματίας Αλμέιδα.

Αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου:

Για το αν ήταν ένα μήνυμα τίτλου η μεγάλη νίκη στην Τούμπα: «Πιστεύω ότι μέχρι και σήμερα ήταν ότι ψάχνουμε τις νίκες και πάμε πάντα για αυτές. Έχουμε κερδίσει πολλά παιχνίδια, έχουμε δεχτεί και κάποιες ήττες, όμως κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος έχουμε κρατήσει έναν τρόπο παιχνιδιού που είναι παρόμοιο. Ένα συναίσθημα ότι οι παίκτες ανήκουν σε αυτή την ομάδα και νιώθουν μέρος της. Σήμερα κερδίσαμε έναν δύσκολο αντίπαλο και σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων. Πραγματικά οι παίκτες άφησαν την ψυχή τους όπως τους ζητήσαμε και το πιο σημαντικό που είδα είναι ότι δουλεύουμε σαν ομάδα».

Για τα δύο χαφ στην 11άδα: «Νομίζω ότι η πλειοψηφία των παικτών που παίξανε σε αυτό το παιχνίδι. Αναλύσαμε καλά τον αντίπαλο, υπήρξαν κάποιες αλλαγές λόγω κάποιων τραυματισμών που είχαμε, όμως για αυτό ξεκαθάρισα πριν ότι παίξαμε σαν ομάδα. Πιο σημαντικό από το αποτέλεσμα είναι πιο σημαντική η ένωση που έχει η ομάδα και η επιθυμία να κάνουμε σημαντικά πράγματα».

Για την αλλαγή του Γιόνσον και το πέρασμα του Πινέδα στα χαφ: «Η ομάδα θέλει να δείξει ότι παίζει επιθετικά. Ένιωθα ότι μας έλειπε λίγο η μεγαλύτερη ένταση στο παιχνίδι μας. Βιαζόμασταν αρκετά για να δώσουμε κάποιες πάσες και κάποιες μας τις έκοβε ο αντίπαλος, όμως ο βασικός λόγος ήταν ότι ο Γιόνσον δεν αισθανόταν καλά. Εμείς ήρθαμε εδώ να κυνηγήσουμε τους τρεις βαθμούς και πολλές φορές το μήνυμα που μπορεί να βγει μπορεί να είναι ότι θέλει να κερδίσει το παιχνίδι με την αλλαγή, ή να περιμένει λίγα λεπτά για να περιμένει τι θα συμβεί αν δεν γίνει μια αλλαγή. Εμείς πήραμε το ρίσκο να μείνουμε με τον Σιμάνσκι και τον Πινέδα στο κέντρο και με τον Σέρχιο πίσω από τον Γκαρσία. Πιστεύω ότι βγήκε αρκετά καλά.

Για το γκολ του Άμραμπατ που ακυρώθηκε και για το αν του είπε κάτι ο διαιτητής: «Πραγματικά δεν ξέρω γιατί ακυρώθηκε το γκολ. Ίσως εσείς να γνωρίζετε καλύτερα από μένα. Ο διαιτητής και εγώ δεν μιλάμε την ίδια γλώσσα οπότε δεν γινόταν να γίνει κάποια συνεννόηση».

Για την επιλογή του Τζαβέλλα στην αρχική 11άδα: «Πάντα καλούμαστε να πάρουμε κάποιες αποφάσεις. Σε κάθε ρίσκο που θα πάρω, πάει να πει ότι το έχω δουλέψει προηγουμένως στην προπόνηση. Οι παίκτες είναι έτοιμοι σε αυτό τον ανταγωνισμό που υπάρχει μεταξύ μας και ο Τζαβέλλας μας βοήθησε σήμερα και είχε και καλή απόδοση. Για αυτό πάντα λέω στους παίκτες μου να είναι έτοιμοι γιατί ποτέ δεν ξέρει κάποιος πότε μπορεί να χρειαστεί. Χαίρομαι για τον Τζαβέλλα. Στην ηλικία του όταν ήμουν ποδοσφαιριστής σκεφτόμουν αρκετά πράγματα και ξέρω πώς είναι, αυτό καλούμαι να το διαχειριστώ. Ο μόνος τρόπος που έχουν οι ποδοσφαιριστές για να με ικανοποιήσουν είναι κάθε φορά που τους χρειάζεται η ομάδα, είναι να είναι έτοιμοι και προπονημένοι».