AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Ο Πινέδα ονειρεύεται να γίνει είδωλο στην Ελλάδα με την ΑΕΚ»

Ο Ορμπελίν Πινέδα μίλησε στο Μεξικανικό δίκτυο TUDN και μεταξύ άλλων μίλησε για την ΑΕΚ, τους στόχους, τον κόσμο, τους Έλληνες και το μέλλον του.

«Ο Πινέδα ονειρεύεται να γίνει είδωλο στην Ελλάδα με την ΑΕΚ» αναφέρεται στον τίτλο της συνέντευξης.

Επίσης μεταξύ άλλων τονίζεται πως «Ο Ορμπελίν Πινέδα μας μίλησε για το παρόν που ζει στην ΑΕΚ. Μια ομάδα, με την οποία παλεύει για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αναζητώντας ο ίδιος «να αφήσει εποχή» και να σπάσει με την ομάδα του, μια πενταετή ξηρασία χωρίς να είναι πρωταθλήτρια στην Ελλάδα…».

Στις δηλώσεις του ο Πινέδα σημειώνει: «Είμαστε ενθουσιασμένοι. Η αλήθεια είναι ότι είμαστε στην τελική ευθεία της σεζόν και βρισκόμαστε στις πρώτες θέσεις απολαμβάνοντας αυτό το στάδιο του πρωταθλήματος. Παλεύουμε για τον τίτλο με ενθουσιασμό γιατί η ΑΕΚ δεν έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα εδώ και καιρό. Είμαι ενθουσιασμένος για αυτό που έρχεται, θέλουμε να δώσουμε χαρά σε αυτόν τον σύλλογο».

Όσο για τον κόσμο στην Ελλάδα; «Οι άνθρωποι εδώ είναι πολύ παθιασμένοι, σου δείχνουν πολλή στοργή, προσπαθείς να δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό. Σκόραρα και χόρεψα, μου αρέσει να πανηγυρίζω τα γκολ μου έτσι, γιατί είναι ό,τι πιο όμορφο έχει ένας ποδοσφαιριστής, να προσπαθεί να μεταφέρει χαρά στο γήπεδο» εξήγησε ο Πινέδα για τον χορευτικό-παραδοσιακό του πανηγυρισμό προσθέτοντας: «Όλοι, εδώ, θέλουν να χορεύω. Όποιον συναντώ στο δρόμο θέλει να χορεύω. Και τους λέω «μπορώ να χορέψω μόνο στο γήπεδο» (γέλια).

TUDN: «Ο Πινέδα ανέφερε, ότι δεν αποκλείει να συνεχίσει στην ΑΕΚ μόλις λήξει ο δανεισμός του τον Ιούνιο»!

Σε άλλο σημείο, από το TUDN, φτάνουν την κουβέντα στο μέλλον του Ορμπελίν Πινέδα. «Ο Ορμπελίν Πινέδα, κατέστησε σαφές, ότι το όνειρό του ως ποδοσφαιριστής, είναι να συνεχίσει να παίζει στην Ευρώπη».

«Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλές προσδοκίες», λέει ο ίδιος και προσθέτει: «Έχω μιλήσει πολύ με τον ατζέντη μου, του είπα «εσύ φρόντισε να κάνεις αυτό που ξέρεις και εγώ θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ στο γήπεδο», ανέφερε ο Μεξικανός.

Στο ρεπορτάζ του, το TUDN, σημειώνει και κάτι άλλο που είναι πολύ σημαντικό. Τονίζοντας, πως ο Πινέδα «ανέφερε ότι δεν αποκλείει να συνεχίσει στην ΑΕΚ μόλις λήξει ο δανεισμός του τον Ιούνιο», ενώ το ρεπορτάζ καταλήγει με τα λόγια του διεθνή άσου: «Μου έμειναν λίγοι μήνες, δεν ξέρω τι θα γίνει, θα δοκιμάσω να κάνω ότι καλύτερο μπορώ, θα συνεχίσω να απολαμβάνω το ποδόσφαιρο, να αφήσω το σημάδι μου και να παλέψω για την πρώτη θέση».

Ο Ορμπελίν Πινέδα θυμίζουμε, που είναι ποδοσφαιρικό παιδί του Ματίας Αλμέιδα και έχει μια τρομερή σχέση μαζί του, διανύει εξαιρετική σεζόν με την φανέλα της ΑΕΚ που παίζει ως δανεικός από την Θέλτα, με 27 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, έχοντας 8 γκολ και 3 ασίστ μέχρι τώρα. Εμφανίσεις, που του έδωσαν και το εισιτήριο να εκπληρώσει το όνειρο του και να βρεθεί με το Μεξικό στο Μουντιάλ στα γήπεδα του Κατάρ.