AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η… μεζούρα του Γκαρσία ήταν μεγάλη για τον Ολυμπιακό (3-0) μέσα στον ΝΑΟ

Η ΑΕΚΑΡΑ πάτησε τον Ολυμπιακό και την “προπαγάνδα” που δημιούργησε όλη την εβδομάδα με ανακοινώσεις, δεν έκανε τελικά αναστροφή στο πούλμαν, κατέβηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια κι έφυγε με κοκκινισμένο το κεφάλι. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα έχοντας βγάλει την… μεζούρα του ο Λιβάι Γκαρσία επικράτησε με 3-0 των Πειραιωτών στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας κι έκανε βήμα πρόκρισης για τον μεγάλο τελικό.

Τα γκολ του αποψινού ημιτελικού σημείωσαν οι Λιβάι Γκαρσία (3′, 90+13′ -πέναλτι) και Σαμασέκου (28′ αυτογκόλ). Χάρη σε αυτά, η Ένωση νίκησε τον Ολυμπιακό μετά την επιστροφή της και θύμισε στους ερυθρολεύκους τι παθαίνουν όταν έρχονται στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Το 1-0 έγινε πολύ νωρίς. Η ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε διπλό λάθος στην άμυνα των φιλοξενούμενων από τους Παπασταθόπουλο, Βρουσάι, ο Λιβάι Γκαρσία βρέθηκε σε θέση βολής και άνοιξε το σκορ. Η ομάδα του Μίτσελ προσπάθησε να απαντήσει αμέσως με εντυπωσιακή ατομική ενέργεια του Γκάρι Ροντρίγκες ο οποίος «σημάδεψε» το οριζόντιο δοκάρι στο 14′.

Η εξέλιξη αυτή ωφέλησε τους γηπεδούχους που ήταν πιεστικοί όσο έπρεπε και ταυτόχρονα προσεκτικοί για να μην κινδυνέψουν με ισοφάριση. Ο κορυφαίος παίκτης τους, Στίβεν Τσούμπερ, με εκπληκτική προσπάθεια στο 28΄, «άδειασε» Ντόι και Εμβιλά, ο Τζολάκης απέκρουσε, η μπάλα πήρε ύψος και ο Σαμασέκου την έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Όλα πήγαιναν στραβά για τον Ολυμπιακό και συνέχισαν και στο δεύτερο ημίχρονο, παρά τις διορθωτικές κινήσεις του Μίτσελ. Οι Φορτούνης, Ροντινέι έδωσαν ενέργεια στην ομάδα τους, που όμως δεν είχε την τύχη με το μέρος της.

Στο 56΄ ο Ροντρίγκες είχε νέο δοκάρι σε σουτ μετά από σύγχυση στην περιοχή. Πέντε λεπτά αργότερα και ο Πέτρος Μάνταλος είδε τη μπάλα να βρίσκει το κάθετο δοκάρι σε μακρινό σουτ, σε φάση που ωστόσο φαινόταν να ελέγχει ο Τζολάκης.

Ο Ολυμπιακός «άγγιξε» το γκολ και στο 74′ αλλά ο Στάνκοβιτς απέκρουσε το πλασέ του Μπακαμπού και στη συνέχεια ο Εμβιλά -που σκόραρε- ήταν σε θέση οφσάιντ.

Η ΑΕΚ ζήτησε πέναλτι για μαρκάρισμα πάνω στον Λιβάι Γκαρσία από τον Παπασταθόπουλο, το οποίο δεν έδωσε ο Νταμπάνοβιτς. Ωστόσο στην εκπνοή του παιχνιδιού ο Ντόι έκανε ένα άτσαλο μαρκάρισμα στον Γκατσίνοβιτς μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι αφού επανεξέτασε τη φάση μέσω VAR.

Ο Γκαρσία ήταν εύστοχος από τη «βούλα» και στο 13ο λεπτό των καθυστερήσεων διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Μήτογλου, Τζαβέλλας (74΄ Βίντα), Χατζισαφί, Γαλανόπουλος (64΄ Σιμάνσκι), Μάνταλος (84΄ Πινέδα), Ελίασον (83΄ Άμραμπατ), Τσούμπερ (65΄ Αραούχο), Γκατσίνοβιτς, Λιβάι Γκαρσία

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Τζολάκης, Βρουσάι (46΄ Φορτούνης), Παπασταθόπουλος, Ντόη, Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά, Σαμασέκου (46΄ Ροντινέι), Χουάνγκ (66΄ Βαλμπουενά), Γκάρι Ροντρίγκες, Ελ Αραμπί (66΄ Μπακαμπού), Μπιέλ (39΄ Μπουτούτσι)