AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η ΠΑΕ ΑΕΚ συμμετείχε στο 5ο Συνέδριο του Προγράμματος Ανταλλαγής Γνώσης για το Ποδόσφαιρο Νέων

Η ΠΑΕ ΑΕΚ συμμετείχε στο 5ο Συνέδριο του Προγράμματος Ανταλλαγής Γνώσης για το Ποδόσφαιρο Νέων που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Ενωση Συλλόγων (European Club Association) όπου οι συμμετέχοντες επικεντρώθηκαν στις στρατηγικές ανίχνευσης και ένταξης ενός νεαρού ποδοσφαιριστή, την παραμονή σε μια ομάδα, την εξέλιξή του και την μετάβαση στην πρώτη ομάδα.

Έδρα των εργασιών που διήρκεσαν το διήμερο 3-4 Φεβρουαρίου, ήταν το Stade Louis II, το γήπεδο της AS Monaco στο Μόντε Κάρλο, και την ΑΕΚ εκπροσώπησε ο προπονητής της Ακαδημίας Αριστοτέλης Σχίζας, ο οποίος κατά το παρελθόν έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Σάλφορντ στην Αγγλία πάνω στην ανάλυση απόδοσης, παράλληλα με συνεργασία με την Ακαδημία της Μάντσεστερ Σίτι.

Στο συνέδριο συμμετείχαν διευθυντές ακαδημιών και ειδικοί συλλόγων από όλη την Ευρώπη, όλοι πρόθυμοι να συζητήσουν το ευρωπαϊκό όραμα της στρατηγικής του αναπτυξιακού ποδοσφαίρου και τις διάφορες διαδικασίες που εφαρμόζονται σε αυτό. Κατά τη διάρκεια των δύο ημερών, οι σύνεδροι συμμετείχαν σε επτά παρουσιάσεις (μεταξύ των οποίων και αυτές των Μονακό, Τότεναμ, Ντιναμό Ζάγκρεμπ και Νόρτζελαντ) και είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις μεθόδους που έχουν εφαρμόσει στο scouting νέων παικτών. Ειδικό κεφάλαιο ήταν το scouting τερματοφυλάκων, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η εισήγηση από την Ακαδημία Rafael Nadal για το scouting στο τένις.