ΣΚΕΨΕΙΣ

Βραδιές διασκέδασης με άρωμα νταμπλ

Μετά τον αποκλεισμό του Άρη στο κύπελλο με έναν βασανιστικό τρόπο απο τον Ολυμπιακό η ψυχολογία έπεσε. Τάραξε αγωνιστικά την ομάδα της Θεσσαλονίκης και όσοι έχουν παίξει ποδόσφαιρο καταλαβαίνουν ότι η ΑΕΚ εύκολα ή δύσκολα θα κέρδιζε.

Το 3-0 δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα αλλά εάν έλεγε κάποιος ποιος πρέπει να νικήσει θα έλεγαν όλοι η ΑΕΚ.

Το ματς είχε ένα ημίχρονο μέτριο για την ΑΕΚ και ένα αρκετά καλό. Στο Α ημίχρονο η ομάδα δεν είχε παραγωγή φάσεων από τα χαφ, έπαιζε με πάθος και δύναμη αλλά όχι ποδόσφαιρο κυριαρχίας και κατοχής. Παρόλο αυτά ο Αργεντίνος αρτίστας Αραούχο σε ένα κοντρόλ χάρμα ιδέσθαι πήρε πέναλτι και η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ. Το α ημίχρονο δεν είχε τίποτα άλλο και η ομάδα έπρεπε να αλλάξει πράγματα στο β ημίχρονο για να νικήσει.

Ο Άρης έδειξε καλή ομάδα επιθετικά αλλά φαίνονταν ότι οι τραυματισμοί και ο αποκλεισμός του την Τετάρτη του κόστισαν ψυχικά. Αναπάντεχα αποβλήθηκε παίκτης του Άρη και εκεί τελείωσαν όλα. Η ομάδα με το καλύτερο ροστερ τα τελευταία 10 χρόνια άλλαξε τα χαφ της και τα εξτρέμ. Οι Γκατσίνοβιτς, Ελίασον, Μάνταλος και Τσούμπερ που άνετα θα έπαιζαν βασικοί σε οποιαδήποτε ελληνική ομάδα έκαναν απλά τα πράγματα και η ΑΕΚ έφτασε στο 3-0.

Κλειδί του ματς για πολλοστό ματς το βαθύ ρόστερ της ομάδας άλλαξε τις ισορροπίες του αγώνα. Πρόσωπο του αγώνα ο Αραούχο όπου φέτος είναι μεταλλαγμένος χαφ από striker και δείχνει πόσο απλό είναι το ποδόσφαιρο με τις πολλές ασίστ του. Ο Αλμειδα δεν είχε και πολύ κοπιαστικό βράδυ. Έχει ένα μόνιμο χρονικό διάστημα γύρω στο 70′ να βάζει τους πολύ καλούς παίκτες μεσοεπιθετικά και να παίρνει τα ματς.

Η είδηση της αγωνιστικής η πρώτη θέση της ΑΕΚ στη βαθμολογία. Προσωπικά πιστεύω ότι αργά ή γρήγορα η ΑΕΚ θα μείνει στην κορυφή και θα πάει στα play off να υπερασπιστεί τη θέση της.
Φουλάρει για νταμπλ ο δικέφαλος διασκεδάζοντας τον κόσμο της στην “Αγιά Σοφιά”.