AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νίκη, νίκη, νίκη! Το πρώτο γκολ από τον Παράδεισο της “Αγιά Σοφιάς”

Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα πέραν της νίκης στο αποψινό ντέρμπι (19:30, Cosmote Sports) για την ΑΕΚ με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League.

Διότι η ΑΕΚ με νίκη θα σπάσει το αήττητο του Παναθηναϊκού και θα βρεθεί στο -4 από τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος και θα κρατήσει τη διαφορά ασφαλείας των τριών βαθμών από τον ΠΑΟΚ και πιθανότατα τον Ολυμπιακό εφόσον ο τελευταίος περάσει από τον Βόλο.

Η προετοιμασία των κιτρινόμαυρων ολοκληρώθηκε χθες με μια ευχάριστη είδηση αφού ο Ρότα προπονήθηκε κανονικά και μπήκε στην αποστολή. Παρόλα αυτά, παραμένει άγνωστο αν θα ξεκινήσει βασικός διότι τις περασμένες ημέρες ταλαιπωρούνταν από ίωση. Γνωστές και δεδομένες οι απουσίες των Γκατσίνοβιτς, Ελίασον, Μοχαμάντι, ενώ επέστρεψαν και οι Σιμάνσκι, Μάνταλος. Η Ένωση προέρχεται από την ήττα με 2-1 από τον ΠΑΣ στα Γιάννενα και θέλει να βγάλει αντίδραση.

Η αποστολή της ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Αθανασιάδης, Μουκουντί, Ρότα, Βίντα, Μήτογλου, Χατζισαφί, Σιντιμπέ, Τζαβέλλας, Ραντόνια, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Πινέδα, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Αμραμπατ, Λιβάι Γκαρσία, Φαν Βέερτ, Τσούμπερ, Αραούχο, Φερνάντες.

Όσον αφορά τα πλάνα του Ματίας Αλμέιδα; Το 4-4-2 φαντάζει ως το πιθανότερο σχήμα. Ο Αθανασιάδης θα είναι κάτω από τα δοκάρια με τους Ρότα, Βίντα, Μουκουντί και Χατζισαφί να είναι οι τέσσερις της άμυνας. Γιόνσον, Σιμάνσκι, Πινέδα και Άμραμπατ στη μεσαία γραμμή και τους Αραούχο και Λιβάι Γκαρσία το δίδυμο της επίθεσης. Φυσικά χωρίς να αποκλείονται οι εκπλήξεις και οι αλλαγές σε πρόσωπα στο αρχικό σχήμα.

Το μεγάλο όπλο της ΑΕΚ και σε αυτό το παιχνίδι; Η έδρα της! Η “Αγιά Σοφιά” είναι ο Παράδεισος των ποδοσφαιριστών του Δικεφάλου και η κόλαση των αντιπάλων. Μια καυτή έδρα περιμένει σήμερα τους αντιπάλους σε ένα κατάμεστο γήπεδο.