ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΙ

Γιοβανοβιτς: Απόλαυση να παίζουμε σε τέτοια γήπεδα, όποιος έβαζε το γκολ θα κέρδιζε

Με τα καλύτερα λόγια για το γήπεδο της ΑΕΚ μίλησε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς που τόνισε πως όποια ομάδα έβαζε το γκολ θα κέρδιζε.

Αναλυτικά ο τεχνικός του Παναθηναϊκού είπε στη συνέντευξη Τύπου:

Για το τι είπε στους διαιτητές μετά το τέλος του αγώνα;

«Δεν πρόκειται να σας πω. Αφήστε το δεν πειράζει».

Τι έφταιξε στον ΠΑΟ;

«Ήταν στο κομμάτι με τη μπάλα στα πόδια. Στις φάσεις που είχαμε εμείς τη μπάλα εμείς αντιμετωπίζαμε προβλήματα με τη βιασύνη που είχαμε και τις επιλογές μας».

Τι έλειψε στο δημιουργικό κομμάτι;

«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι και από τις δυο ομάδες. Περιμέναμε ένα δύσκολο παιχνίδι με τρεξίματα. Δεν βγήκαν φάσεις. Λίγες φάσεις. Όποιος θα έβαζε γκολ θα κέρδιζε. Θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει καλύτερες αποφάσεις στην τελική φάση ή να είχαμε καλύτερη συνεργασία. Είναι λογικό κάποια διαστήματα η ΑΕΚ θα αύξαινε την πίεση. Αλλά δεν δεχθήκαμε ιδιαίτερη. Και το γκολ που δεχθήκαμε ήταν λίγο… περίεργο. Ξαφνική φάση. Ήμασταν τελείως απροετοίμαστοι. Αυτό είναι το μεγάλο μου παράπονο. Κακώς ήμασταν τόσο απροετοίμαστοι σε μία στιγμή που έκρινε το ματς».

Για το πώς βίωσε την εμπειρία από το γήπεδο κι αν το πρωτάθλημα διεκδικεί και ο Ολυμπιακός, με τον ΠΑΟΚ;

«Είναι απόλαυση να παίζεις σε τέτοια ατμόσφαιρα. Είναι πολύ καλύτερα φέτος τα πράγματα. Είναι καλύτερη η ατμόσφαιρα. Η ΑΕΚ είχε πάντα φιλάθλους κοντά στην ομάδα. Είναι απόλαυση να παίζουμε σε γεμάτα γήπεδα. Η ΑΕΚ από την αρχή της χρονιάς είναι μια ομάδα που διεκδικεί το πρωτάθλημα. Δίκαια βρίσκεται πολύ ψηλά στη βαθμολογία. Το φετινό πρωτάθλημα είναι δυνατό και αμφίρροπο. Υπάρχουν πολλά παιχνίδια. Όχι μόνο εμείς και η ΑΕΚ, αλλά και ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ έχουν τη δυναμική. Είναι πολύ ενδιαφέρον και δύσκολο πρωτάθλημα».

Τι κρατάει από το ματς και τη συνέχεια;

«Ήταν ξεχωριστό το αποψινό ματς. Ήταν ντέρμπι. Δεν έχουμε πολλά πράγματα που πρέπει να κρατήσουμε. Έχουμε σεβασμό στον αντίπαλο. Τα Γιάννενα έχουν δείξει πολύ καλό πρόσωπο και μας περιμένει δύσκολο παιχνίδι. Το ξέρουμε αυτό. Πρέπει σύντομα να ξεχάσουμε το αποψινό ματς. Όλα τα ματς κρύβουν παγίδες».

Για το πώς θα διαχειριστεί ο ΠΑΟ την ήττα;

«Η ήττα πονάει πάντα πονάει. Ίσως περισσότερο όταν είναι ντέρμπι. Δύσκολα την καταπίνεις. Μπροστά μας έχουμε πολλά παιχνίδια και στο πρωτάθλημα και στο θεσμό του Κυπέλλου. Αυτό το ματς τελείωσε και πρέπει να σκεφτόμαστε την επόμενη ημέρα».