ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η κατάντια του Έλληνα! «Ψωμί, ελιά και Κώτσο βασιλιά»: Συνθήματα έξω από τη Μητρόπολη για την κηδεία του Κωνσταντίνου

Πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών περιμένει από τα ξημερώματα για να πει το τελευταίο «αντίο» στον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο.

Η ουρά που ξεκίνησε να σχηματίζεται πριν ακόμη ξημερώσει, κάλυψε στην πορεία όλη την οδό Μητροπόλεως και έφτασε σχεδόν μέχρι την πλατεία Μοναστηρακίου, ενώ για να φτάσει κανείς μέχρι τη σορό έπρεπε να περιμένει τουλάχιστον μία ώρα.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως αρκετοί από όσους πήγαν να αποχαιρετήσουν τον Κωνσταντίνο άρχισαν πρώτα να τραγουδούν τον εθνικό ύμνο, εν συνεχεία φώναζαν ρυθμικά το όνομά του (!) και τέλος το «Ψωμί, ελιά και Κώτσο βασιλιά!».

Φώναξαν επίσης συνθήματα όπως «ζήτω ο Βασιλιάς» ενώ πέταξαν και φέιγ βολάν τα οποία έγραφαν «Αθάνατος-Βασιλεύς Κωνσταντίνος».

Η πρόσβαση βάσει προγραμματισμού ήταν ελεύθερη έως τις 10.30 για όποιον ήθελε να αποτίσει φόρο τιμής. Στη συνέχεια, κατόπιν επιθυμίας της οικογένειας, πρόσβαση στον Μητροπολιτικό Ναό θα έχουν αυστηρά οι προσκεκλημένοι της οικογένειας.

Ήδη από τις 6 το πρωί και έως 14:00′ είναι σε ισχύ προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στις παρακάτω οδούς του Δήμου Αθηναίων:

-Μητροπόλεως σε όλο το μήκος της,
-Αιόλου στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ανδριανού και Ερμού,
-Ερμού στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αιόλου και Αθηνάς.

Επιπλέον, απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση οχημάτων στις παραπάνω οδούς, έως τις 02:00 μ.μ. Διευκρινίζεται ότι οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μπορεί να παραταθούν ή να μειωθούν καθώς και να μην εφαρμοσθούν ανάλογα με τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες, κατά την κρίση του επικεφαλής των μέτρων Τροχαίας.