AEK BCΜΠΑΣΚΕΤ

Ριμπάουντ και βολές κόστισαν στην ΑΕΚ και έφεραν την ήττα

Η ΑΕΚ παρουσίασε μια μέτρια έως κακή εικόνα απέναντι στον ΠΑΟΚ, με αποτέλεσμα να γνωρίσει την ήττα με 83-71 για την 10η αγωνιστική της Basket League.

Στο 6-4 «έπεσε» η ομάδα του Ηλία Καντζούρη, που γνώρισε τη δεύτερη σερί ήττα της μετά απ’ αυτή της 11ης Δεκεμβρίου με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και δεν μπόρεσε να «πατήσει» στην τετράδα.

Το παιχνίδι στα Άνω Λιόσια είχε χαρακτήρα απόλυτου ντέρμπι στο πρώτο δεκάλεπτο, με την ΑΕΚ να κάνει μια «εκρηκτική» εκκίνηση με 8-0, αλλά και τον ΠΑΟΚ να βρίσκει λύσεις για να ξαναμπεί γρήγορα στο ματς χάρις στην αποτελεσματικότητα του Μαργαρίτη.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, η άμυνα του ΠΑΟΚ έγινε πολύ πιο «σφικτή», την ώρα που άρχισαν να παίρνουν… φωτιά ο Χαντς με τον Ράιλι δίνοντας στην ομάδα τους προβάδισμα στο σκορ μετά το 15’, το οποίο συντήρησε ως το φινάλε του ημιχρόνου (39-36).

Η ΑΕΚ αντέδρασε στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου και πέρασε μπροστά με 47-45, όμως ο ΠΑΟΚ παίρνοντας σταθερά σκορ από τους Χαντς και Ράλεϊ, επανέκτησε τα ηνία του αγώνα κι έκλεισε το δεκάλεπτο στο +4 (56-52) .

Στην τελευταία περίοδο, ο ΠΑΟΚ ανέβασε τη διαφορά σε διψήφια νούμερα (65-54 στο 33’) και δεν ξανακοίταξε… πίσω, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της ΑΕΚ με τους Τιμ Φρέιζερ και Γουίλιαμς, καθώς ο ΠΑΟΚ είχε πάντα τις λύσεις στην επίθεση, «χτύπησε» όλα τα μις-ματς στο τελευταίο πεντάλεπτο και με δύο τρίποντα «μαχαιριές» του Ράιλι έφυγε με το ροζ φύλλο αγώνος απ’ την έδρα των κιτρινόμαυρων.

Οι πολλές χαμένες βολές και τα ριμπάουντ κόστισαν στην ΑΕΚ η οποία δεν παρουσίασε καθόλου καλή εικόνα. Ο κόσμος έδωσε το παρών που έπρεπε, παίρνοντας το μήνυμα από τον Δημήτρη Χατζηχρήστο, αλλά αποχαιρέτησε το 2022 βλέποντας την ομάδα του να χάνει.

ΑΕΚ (Ηλίας Καντζούρης): Φρέιζερ 22 (4), Φλιώνης 10, Μακγκρίφ 6, Μάντσεν 7, Γουίλιαμς 16 (1), Κόνιαρης, Πετρόπουλος, Ξανθόπουλος, Μαυροειδής, Παπαδάκης, Μίτσελ 5, Στρέλνιεκς 5 (1).

ΠΑΟΚ (Άρης Λυκογιάννης): Φράνκε 13 (2), Ράιλι 23 (5), Μαργαρίτης 7 (1), Σλαφτσάκης 6, Σαλούστρος 4, Χαντς 17 (2), Πόλεϊ 11 (3), Χρηστίδης 2, Κωνσταντινίδης, Σίμπερτ, Καλλιόντζης.