AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Φιλική νίκη με Γκαρσία για την ΑΕΚ (1-0) κόντρα στον ΟΦΗ

Η ΑΕΚ νίκησε 1-0 τον ΟΦΗ στο Σεραφείδειο σε κεκλεισμένων των θυρών αγώνα προπονητικού χαρακτήρα. Το γκολ για τους κιτρινόμαυρους σημείωσε στο 24ο λεπτό ο Λιβάι Γκαρσία.

Χωρίς να απειληθεί και να ελέγχθει πλήρως το παιχνίδι, η ΑΕΚ επικράτησε του ΟΦΗ σε φιλική αναμέτρηση κάτι λιγότερο από μία εβδομάδα πριν από το παιχνίδι κυπέλλου με αντίπαλο την Κηφισιά. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν πρώτοι. Στο 7′ ο Λάρσον έκανε τη σέντρα από τα δεξιά με την κεφαλιά του Τοράλ να καταλήγει εκτός. Στο 22′ ο Σιντιμπέ πλάσαρε εκτός μέσα από την περιοχή, ενώ δύο λεπτά μετά ο Μάνταλος με μεγάλη μπαλιά βρήκε τον Λιβάι Γκαρσία. Ο στράικερ της ΑΕΚ κατέβησε την μπάλα μέσα στην περιοχή, παρά την πίεση του Διαμαντή, και πλάσαρε τον Στίβενς για το 1-0. Λίγο πριν φύγει το ημίχρονο. Αραούχο και Φερνάντες συνεργάστηκαν ωραία. Παράλληλη πάσα του τελευταίου από τα δεξιά προς τον Μάνταλο που τον έκοψε τελευταία στιγμή ο Λάρσον.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Φερνάντες εκτέλεσε φάουλ με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ. Στο 67′ το σουτ του Μάνταλου έδιωξε ο Στίβενς και στο 71′ ο πορτιέρο του ΟΦΗ απέκρουσε δύσκολα το σουτ του Αραούχο μέσα από την περιοχή. Η τελευταία φάση για την ΑΕΚ ήρθε στο 86ο λεπτό. Η κεφαλιά του Φαν Βέερτ κατέληξε άουτ μετά από εκτέλεση φάουλ του Χατζισαφί.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης (46′ Στάνκοβιτς) Ρότα (56′ Ραντόνια) Μήτογλου, Μουκουντί (72′ Παρράς) Σιντιμπέ (56′ Χατζισαφί) Γιόνσον (72′ Μουστακόπουλος) Φράνσον (56′ Πινέδα) Μάνταλος (72′ Ε. Χριστόπουλος) Γκαρσία (56′ Φαν Βέερτ) Φερνάντες (72′ Σκόνδρας) Αραούχο (72′ Κοσίδης).

ΟΦΗ: Στίβενς, Λάρσον, Μπαλογιάννης, Διαμάντης, Γιοχού (46′ Πασαλίδης) Βούρος (61′ Μπουζούκης) Ντιουσέ (74′ Φαλλατάχ) Μεγιάδο (61′ Στάικος) Μαρινάκης, Τοράλ (46′ Αποστολάκης) Ντίκο.