AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η πρεμιέρα της ΑΕΚ στο AL ABTAL INTERNATIONAL CUP

Η ομάδα Κ19 της ΑΕΚ ηττήθηκε με σκορ 1-0 από τους Green Future Falcons από τη Σαουδική Αραβία στον πρώτο αγώνα της για το AL ABTAL INTERNATIONAL CUP στην πόλη Σαλού της Καταλωνίας.

Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ανήκε στους αντιπάλους, όταν ο Μαρίνης χρειάαστηκε να επέμβει σε σέντρα σουτ του Αλάνζι και να αποκρούσει με τη βοήθεια του δοκαριού, όμως στη συνέχεια η ΑΕΚ δημιούργησε και έχασε εξίσου καλές ευκαιρίες. Στο 31’ ο Μούτσα έκανε μια κούρσα από δεξιά και παράλληλη πάσα στον Κοντάκη που με φαλτσαριστό σουτ έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ σε μία αντεπίθεση στο 54’ ο Γεωργέας πάσαρε στα δεξιά τον Μούτσα που πέρασε έναν αντίπαλο και βρήκε με παράλληλη μπαλιά στο ύψος του δεύτερου δοκαριού τον Κοντάκη που από το ύψος της μικρής περιοχής σούταρε ψηλά άουτ. Καλή ευκαιρία για γκολ έχασε και ο Κοντορουχάς.

Στο τελευτσίο ημίωρο και ενώ η ΑΕΚ έπαιζε πια με πολλές αλλαγές και με τους Σβίγκο, Αντωνόπουλο να αγωνίζονται τραυματίες στο τέλος, καθώς είχαν συμπληρωθεί οι επιτρεπόμενες αλλαγές, οι Σουδάραβες έφτασαν σε μια καλή ευκαιρία στο 92’ (απόκρουση Μπαλαμώτη σε σουτ του Σαμί) και στο γκολ της νίκης με τον Μποκχαρί στο 93’ μετά από φάση διαρκείας.

ΑΕΚ: Μαρίνης (70’ Μπαλαμώτης) Σβίγκος, Αντωνόπουλος, Βαλκάνης, Χατζηνικολάου, Μαρούτσης, Μούτσα (70’ Κυρσανίδης) Πιτιλάκος (80’ Τζίδρας), Κοντάκης (60’ Δημητριάδης) Α. Γεωργέας (60’ Γεωργόπουλος) Κοντορουχάς (70’ Γεωργάτος).

Το AL ABTAL INTERNATIONAL CUP είναι ένα διεθνές τουρνουά υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αθλητισμού της Σαουδικής Αραβίας, το οποίο έχει στόχο να προβάλει τα μελλοντικά αστέρια του διεθνούς ποδοσφαίρου. Συμμετέχουν 16 ομάδες από την Ευρώπη (ΑΕΚ, Μονακό, Αούστρια Βιένης, Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Γκενκ, Νιούκαστλ, Ολυμπιακός, Μαρσέιγ, ΠΑΟΚ, Ρεάλ Μαδρίτης, Ρεάλ Σοσιεδάδ, Ερυθρός Αστέρας, Σλάβια Πράγας, Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Βαλένθια, Βιγιαρεάλ) και δύο ομάδες επιλέκτων από τη Σαουδική Αραβία (Green Future Falcons, White Future Falcons).

Η ελληνική ομάδα έχει τοποθετηθεί στον δεύτερο όμιλο και θα τεθεί επίσης αντιμέτωπη με Ρεάλ Μαδρίτης (1/12/2022) Μαρσέιγ (11/1/2023) Γκενκ (15/2/2023) και White Future Falcons (8/32023). Ολοι οι αγώνες θα γίνουν στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις των διοργανωτών στην Ισπανία, όμως ενδέχεται να διεξαχθεί κάποιος αγώνας της ΑΕΚ στην Αθήνα.

Πρόκειται για μια εξαιρετική ευκαιρία προσομοίωσης επαγγελματικού ποδοσφαίρου για την ομάδα Κ19 της ΑΕΚ που βάσει στρατηγικού σχεδιασμού απαρτίζεται κυρίως από παιδιά γεννημένα το 2005 και το 2006, αν και το έτος γέννησης που αποτελεί το όριο ηλικίας για τη σεζόν 2022-23 στη Super League K19 είναι το 2004.