AEK BCΜΠΑΣΚΕΤ

Δύσκολο, κομβικό και απαιτητικό παιχνίδι για την ΑΕΚ στη Ρόδο

Η ΑΕΚ ταξίδεψε στη Ρόδο για την σημερινή (15:45, ΕΡΤ Sports, ERTFLIX) αναμέτρηση με αντίπαλο τον Κολοσσό για την 7η αγωνιστική της Basket League. Πρόκειται για ένα δύσκολο, κομβικό και απαιτητικό παιχνίδι για τους κιτρινόμαυρους οι οποίοι θέλουν να κάνουν το “2 στα 2” μακριά από την έδρα τους.

Το “συγκρότημα” του Ηλία Καντζούρη έχει συνολικό ρεκόρ 5-1, ενώ ο Κολοσσός έχει 2-4, αφού έχει χάσει και τα τέσσερα εκτός έδρας παιχνίδια που έχει δώσει, αλλά στο γήπεδό του, έχει κερδίσει τον Προμηθέα και τον ΠΑΟΚ. Άξιο αναφοράς είναι και το γεγονός ότι η τελευταία εντός έδρας ήττα για τον Κολοσσό για την κανονική σεζόν της Basket League, ήταν αυτή από την ΑΕΚ, στις 27 Μαρτίου του 2022, με σκορ 65-62. Οι παίκτες της ΑΕΚ θα τα δώσουν όλα για να επανέλθουν στα επιτυχή αποτελέσματα, αφού μεσοβδόμαδα είχαν γνωρίσει την ήττα στη Γερμανία από τη Βόννη με 80-72 για το Basketball Champions League. Προφανέστατα, η νίκη είναι ο μεγάλος στόχος, για να βελτιωθεί η ψυχολογία. Φυσικά, η καλή εμφάνιση είναι και αυτή ένας στόχος, αλλά το σημαντικότερο στο συγκεκριμένο παιχνίδι, είναι το να έρθει η νίκη.

Στο αγωνιστικό σκέλος, ο Βασίλης Ξανθόπουλος έχει αποφύγει τα χειρότερα από τον τραυματισμό του, στη Βόννη και μένει να φανεί το αν θα αγωνιστεί στη Ρόδο. Επίσης, θυμίζουμε ότι η ΑΕΚ έχει 7 ξένους και με βάση τον νέο κανονισμό, η κάθε ομάδα θα δηλώνει την εξάδα της, πριν από κάθε ματς της Basket League. Οπότε, θα φανεί σε αυτό το παιχνίδι, το αν ο Αϊζάια Μάιλς θα μπει στη 12άδα της Βασίλισσας και αν γίνει αυτό, θα μείνει εκτός, ένας άλλος από τους ξένους παίκτες.

Ο Ηλίας Καντζούρης θα βρεθεί αντιμέτωπος με την ομάδα στην οποία βρισκόταν τα τελευταία δύο χρόνια.