AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Χόρευε η… Αγιά Σοφιά, πέρασε σβηστά η ΑΕΚ (2-0) τον ΠΑΣ Γιάννινα

Χωρίς να συναντήσει κάποιο ιδιαίτερο εμπόδιο η ΑΕΚ εξασφάλισε την πρόκριση στους “16” του Κυπέλλου Ελλάδας, επικρατώντας του ΠΑΣ Γιάννινα με 2-0 σε ένα γήπεδο που… χόρευε! Τα γκολ σημείωσαν ο Μιχάλης Κοσίδης στο 6΄ και ο Πέτρος Μάνταλος στο 68΄ με πέναλτι.

Ο Ματίας Αλμέιδα θέλησε να φρεσκάρει την ομάδα του ενόψει του αγώνα πρωταθλήματος που ακολουθεί στη Λιβαδειά. Για το λόγο αυτό έδωσε φανέλα βασικού στον Σιντιμπέ, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του, αλλά και στον Κοσίδη. Μάλιστα ο Έλληνας στράικερ μόλις στο 6ο λεπτό μετά την ασθενή απόκρουση του Πριόρ στο σουτ του Αραούχο έκανε το 1-0. Έτσι, ο νεαρός άσος που προέρχεται από τις ακαδημίες της Ένωσης, έγινε ο πρώτος Έλληνας που σκοράρει στην «Αγιά Σοφιά» και ο πρώτος γενικά που πετυχαίνει γκολ σε ματς κυπέλλου.

Λίγο αργότερα (19΄) ο Πριόρ τραυματίστηκε κι έτσι επιστρατεύτηκε ο Αθανασίου, τρίτος τη τάξει γκολκίπερ του ΠΑΣ, ο οποίος μάλιστα είχε και 1-2 εξαιρετικές επεμβάσεις.

Οι γηπεδούχοι διαχειρίζονταν άνετα το προβάδισμά τους για το μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού. Ο ΠΑΣ άρχισε να ανεβαίνει και να παίρνει μέτρα στο γήπεδο μετά το 55΄, όμως εκεί ένα αμφισβητούμενο πέναλτι που είδε ο Διαμαντόπουλος έδωσε οριστικό τέλος στο ματς.

Σε διεκδίκηση της μπάλας ανάμεσα σε Ελίασον και Καραχάλιο ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι, ο Μάνταλος ευστόχησε από τη βούλα και διαμόρφωσε το 2-0 στο 66΄. Η ΑΕΚ είχε κι άλλες ευκαιρίες να μεγαλώσει το δείκτη του σκορ, αλλά βρήκε απέναντί την τον πολύ καλό και ταλαντούχο Αθανασίου.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Χατζισαφί (80΄ Ραντόνια), Τζαβέλλας, Μήτογλου, Σιντιμπέ, Γιόνσον, Γαλανόπουλος (76΄ Φράνσον), Μάνταλος, Ελίασον (72΄ Γκατσίνοβιτς), Αραούχο, Κοσίδης (72΄ Γκαρσία).

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Πριόρ (19΄λ.τρ. Αθανασίου), Σόρια, Πήλιος, Παντελάκης, Καραχάλιος, Μορέιρα (56΄ Ροσέρο), Παμλίδης (56΄ Λώλης), Φοφανά (75΄ Μπάλαν), Ριένστρα (75΄ Κιάκος), Μπαγκαλιάνης, Λιάσος.