AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σήκω χόρεψε κουκλί μου, να σε δω να ‘σαι δω να σε χαρώ!

Η ΑΕΚ επέστρεψε σπίτι της! Τα συναισθήματα ανάμεικτα. Μια ανατριχίλα διαπερνούσε τον κάθε ΑΕΚτζή η οποία μεταφέρθηκε στο χορτάρι. Κι εκεί η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα χόρευε. Πέτυχε τέσσερα γκολ και θα μπορούσε άλλα τόσα. Η Ένωση νίκησε 4-1 τον Ιωνικό στον ιστορικό πρώτο αγώνα της στη Νέα Φιλαδέλφεια, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League 2022-23.

Μπροστά σε περισσότερους από 32.000 Ενωσίτες, η ΑΕΚ έφτασε σε μία εντυπωσιακή εμφάνιση και νίκη, της οποίας το δρόμο άνοιξε στο 6′ ο COSMOTE MVP του αγώνα Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς με εντυπωσιακό φαλτσαριστό σουτ έξω από την περιοχή.

Ο Λιβάι Γκαρσία έκανε το 2-0 στο 26′ με κοντινή κεφαλιά μετά από σέντρα του Νίκλας Ελίασον και στο δεύτερο ημίχρονο ήρθαν άλλα δύο γκολ, ένα με σουτ του Σέρχιο Αραούχο μέσα από την περιοχή που κόντραρε σε αντίπαλο και κατέληξε στα δίχτυα στο 62′ κι ένα με μονοκόμματο σουτ του Γκατσίνοβιτς από το ύψος του δεύτερου δοκαριού, μετά από σέντρα του Ελίασον στο 66′. Ο Ελευθεριάδης μείωσε για τον Ιωνικό στο 93′.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Μουκουντί, Βίντα, Μοχαμαντί, Γκατσίνοβιτς (82΄ Γαλανόπουλος), Σιμάνσκι, Πινέδα (70΄ Μάνταλος), Ελίασον (70΄ Άμραμπατ), Γκαρσία (70΄ Τσούμπερ), Αραούχο (88΄ Κοσίδης).

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Μύγας, Ρομαό, Τσιριγώτης (87΄ Σάκιτς), Αντούνες (67΄ Μίλο), Κάνιας, Τσίμπσαχ (46΄ Φατιγκά), Βαλεριάνος, Λοβέρα, Οφόσου (67΄ Ελευθεριάδης), Ιωαννίδης (67΄ Μάντζης).

* Με καθυστέρηση 21 λεπτών άρχισε η αναμέτρηση, λόγω της παρατεταμένης χρήσης καπνογόνων που κάλυψε με σύννεφο καπνού τον αγωνιστικό χώρο.
* Ο πρώτος επίσημος αγώνας στην OPAP Arena έχει ιστορικό χαρακτήρα απ΄όλες τις απόψεις.
Έτσι, καταγράφηκαν περιστατικά που θα μείνουν για πάντα καταγεγραμμένα στα χρονικά της ΑΕΚ και του νέου γηπέδου της:
– Ο πρώτος διαιτητής ήταν ο Βασίλης Φωτιάς του συνδέσμου Πέλλας , βοηθοί οι Χρυσούλα Κουρομπίλια, Ρέινχαρντ Μπουξμπάουμ και 4ος ο Αγγελος Αγγελάκης
– Το εναρκτήριο λάκτισμα έκανε η ΑΕΚ και ο παίκτης που πρώτος ήλθε σε επαφή με τη μπάλα ήταν ο αρχηγός Σέρχιο Αραούχο, ο οποίος πάσαρε στον Σιμάνσκι
– Το πρώτο πλάγιο εκτέλεσε ο Ντομαγκόι Βίντα
– Το πρώτο σουτ ο Λιβάι Γκαρσία μετά από 90 δευτερόλεπτα αγώνα και απέκρουσε ο Χουτεσιώτης
– Ο πρώτος που υπέπεσε σε φάουλ ήταν ο Νίκος Ιωαννίδης σε μονομαχία του με τον Βίντα
– Το πρώτο κόρνερ παραχώρησε ο Ρομαό και εκτέλεσε ο Ελίασον
– Ο Νίκος Ιωαννίδης δέχθηκε την πρώτη κίτρινη κάρτα
– Ο Γκατσίνοβιτς σημείωσε το πρώτο γκολ με σουτ και ο Γκαρσία με κεφαλιά
– Ο Ελευθεριάδης έγινε ο πρώτος αντίπαλος που σκοράρει στην Αγιά «Σοφιά»