AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Σιντιμπέ μαγνητίζει την ΑΕΚ για το δεξί άκρο της άμυνας

Πάει για το “μπαμ” η ΑΕΚ καθώς βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τον Τζιμπρίλ Σιντιμπέ.

Όπως υποστηρίζει η εφημερίδα L’ eguipe, ο δεξιός μπακ και παγκόσμιος πρωταθλητής του 2018 με τρέχουσα χρηματηστηριακή αξία στο transfermarkt 8.000.000 ευρώ, μιλάει και βρίσκεται σε επαφές με την Ένωση.

«Ο 30χρονος δεξιός μπακ, βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές με την ΑΕΚ. Οι συζητήσεις μεταξύ του παγκόσμιου πρωταθλητή του 2018 και του αθηναϊκού συλλόγου έχουν προχωρήσει αρκετά και θα μπορούσαν να ολοκληρωθούν αυτή την Κυριακή», προσθέτει η Lequipe.

Ο Τζιμπρίλ Σιντιμπέ που παίζει, εκτός από δεξιός μπακ, και στο αριστερό άκρο αλλά και πλάγιο στόπερ σε άμυνα των τριών, έμεινε ελεύθερος τον Ιούλιο από τον Μονακό, έχει να επιδείξει σπουδαία καριέρα σε Τρουά, Λιλ, Μονακό και Έβερτον, ενώ έχουν δαπανηθεί συνολικά 20.000.000 ευρώ από ομάδες για να τον αποκτήσουν!

Στην Μονακό μέτρησε 174 συμμετοχές, 6 γκολ και 23 ασίστ, στη Λιλ 119 συμμετοχές 11 γκολ, 7 ασίστ, στην Τρουά 44 συμμετοχές 1 γκολ και 2 ασίστ και στην Έβερτον 28 παιχνίδια με 5 ασίστ. Αναδείχτηκε παγκόσμιος πρωταθλητής του 2018 με την Εθνική Γαλλίας όπου έχει αγωνιστεί με τους Τρικολόρ 18 φορές με 1 γκολ ενώ μετρά και συμμετοχές με τις μικρές εθνικές.