ΣΚΕΨΕΙΣ

Τα κάνατε ρόιδο με το γήπεδο και τις πλατφόρμες επιβεβαίωσης για τα εισιτήρια, μην ξαναφτιάξετε την περσινή ομάδα

Καλημέρα σε όλους και όλες. Περνάω την τελευταία ραχάτικη εβδομάδα μέχρι την Πέμπτη που ξεκινούν οι υποχρεώσεις μου, κι ελπίζω μία από τις τελευταίες με υπομονή για την ΑΕΚ. Όχι, δεν γκρινιάζω που το γήπεδο δεν είναι έτοιμο. Άλλωστε σας το είχα γράψει και πριν από κανά μήνα, οτι δεν υπάρχει περίπτωση να ετοιμαστεί στις ημερομηνίες που λέγανε. Γιατί τις λέγανε; Πολύ απλά διότι πρόκειται για Έλληνες ηλίθιους. Πράγματι δεν θέλανε να κοροϊδέψουν τον κόσμο. Και επιμένω πάνω σε αυτό. Απλά ο ηλίθιος δεν μπορεί να δει την πραγματικότητα.

Γιατί όμως υπομονή; Για την ολοκλήρωση των μεταγραφών και μόνο. Στο γήπεδο θα μπούμε, δεν το συζητώ. Ομάδα όμως θα έχουμε; Παίκτες θα έχουμε; Αυτό είναι το κρίσιμο αυτήν την στιγμή και τίποτε άλλο. Ούτε η αρπακτική πολιτική της εταιρείας με τα ελάχιστα διαθέσιμα εισιτήρια που θα βγαίνουν, ούτε η ανακοίνωση του Καραλή για την τίμια σχέση του εγγυητή με τον κόσμο. Αυτά είναι για τα καφενεία κι όχι για τον χώρο εδώ. Που παρεπιπτόντως να το πω κι αυτό : Επειδή θα βρίσκομαι σταθερά στο γήπεδο σε κάθε αγώνα, οι κριτικές των παιχνιδιών (για εντός έδρας μιλάω) θα αργούν ελαφρώς να βγουν. Και φυσικά δεν θα έχουν πια την μορφή του χωρισμού των δύο ημιχρόνιων.

Είδαμε όλοι την ομάδα στην Λαμία. Και είδαμε όλοι μια ομάδα για τα μπάζα. Μια ομάδα που άνετα θα κυνήγαγε το σκορ και κανείς δεν ξέρει τι διάολο θα γινόταν αν η Λαμία δεν ήταν στο μπλοκ μας. Δεν ασχολούμαι με την φάση που προηγηθήκαμε αντί να φάμε το γκολ. Η φάση ήταν εντελώς τυχαία και βγήκε μετά από απανωτά λάθη του αντιπάλου, που ήταν σοκαρισμένος. Αυτό αποδεικνύεται από την νωθρή και ασύνδετη παρουσία της ΑΕΚ για τριάντα λεπτά. Το είδαμε ευτυχώς γραμμένο παντού.

Ας αφήσουμε όμως το σκορ. Σε αυτήν την έδρα και με αυτόν τον αντίπαλο, η ΑΕΚ ακριβώς τι προετοιμασία είχε κάνει; Να μπει και να περιμένει; Να μπει και να εκμεταλλευτεί την φυσική της κατάσταση; Να μπει και να διαβάζει θριάμβους για τον Αραούχο; Ίσα που την γαμήσαμε αν μια ομάδα περιμένει σωτηρία από έναν παίκτη. Πουθενά δεν είδα ΑΕΚ να πνίγει τον αντίπαλο, πουθενά δεν είδα κάτι σωστό σαν στήσιμο και σαν τακτική. Απεναντίας είδα έναν Αλμέιδα τρομοκρατημένο με χιλιάδες λάθη.

Δεν κατάλαβα γιατί έπαιξε αμυντικό χαφ ο Σιμάνσκι αντί του Γιόνσον. Δεν κατάλαβα γιατί οι πτέρυγες παίζονται από επιθετικούς κι όχι από πλάγια μπακ. Σε παιχνίδι με περισσότερη ένταση, οι επιθετικοί δεν χάνουν ενέργεια όταν γυρνάνε τόσο πίσω για άμυνα; Δηλαδή έβγαλαν μάτια οι Άραμπαντ και Τσούμπερ και δεν το είδα; Δεν κατάλαβα γιατί ο Βίντα δεν έπαιξε αριστερά και δεξιά ο Μήτογλου. Δεν κατάλαβα γιατί ο Γκατσίνοβιτς λογίζεται για τα δεξιά κι όχι για το κέντρο. Και τέλος δεν κατάλαβα αυτήν την παρουσία του Μάνταλου πάλι. Τι είναι ρε αυτά; Θα μου πεις δεν έχει άλλους παίκτες.

Ε αυτό λέω. Οτι περιμένω τις μεταγραφές. Θέλουμε μίνιμουμ κάποιον δεξιά και κάποιον για την επίθεση. Και στόπερ και χαφ θα ήθελα, αλλά ας μην γίνομαι και πλεονέκτης. Ας έρθουν αυτοί οι δύο τουλάχιστον μπας και μπορέσουμε κι έχουμε κι έναν πάγκο πιο αξιόπιστο από αυτόν που βλέπουμε. Με ταχύτητα, με πληρότητα και με γνώση των θέσεων που θα κληθούν να παίξουν. Με την προσθήκη του Γαλανόπουλου φυσικά για όσο μπορεί να παίξει.

Άντε αστέρια μου, κουνηθείτε. Τα κάνατε ρόιδο με το γήπεδο και τις πλατφόρμες επιβεβαίωσης για τα εισιτήρια, όπως και με τον Πλάνιτς , μην ξαναφτιάξετε την περσινή ομάδα.