AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Φιλικό ξεμούδιασμα με τεσσάρα για την ΑΕΚ (4-0) απέναντι στην Προοδευτική

Η ΑΕΚ νίκησε 4-0 την Προοδευτική στο Σεραφείδειο σε κεκλεισμένων των θυρών αγώνα προπονητικού χαρακτήρα διάρκειας τριών 45λεπτων.

ΑΕΚ-Προοδευτική 4-0

Το ανεπίσημο ντεμπούτο του με τη φανέλα της ΑΕΚ πραγματοποίησε ο Ντομαγκόι Βίντα. Ο Κροάτης στόπερ ξεκίνησε βασικός και έπαιξε για 65 λεπτά. Για ακόμη ένα φιλικό ο Πινέδα είχε κέφια, αφού πέτυχε δύο γκολ, ενώ δίχτυα βρήκαν και οι Γιόνσον και Μοχαμάντι.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε δυνατά και μόλις στο 8ο λεπτό δημιούργησε την πρώτη καλή της φάση μπροστά στην εστία των αντιπάλων της, με τον τερματοφύλακα της Προοδευτικής να αποκρούει σουτ του Αραούχο εντός της περιοχής. Στο 12′ ο Γιόνσον βρήκε τον Μάνταλο και ο τελευταίος σούταρε διαγώνια άουτ, ενώ στο 15′ ο Αραούχο δεν μπόρεσε να σκοράρει με προβολή, μετά από γύρισμα του Χατζισαφί στο δεύτερο δοκάρι.

ΑΕΚ-Προοδευτική 4-0

ΔΥΟ ΓΚΟΛ ΑΠ’ ΤΟΝ ΠΙΝΕΔΑ ΜΕΣΑ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ, ΕΝΑ ΑΠΟ ΓΙΟΝΣΟΝ ΠΡΙΝ ΤΟ 45ΛΕΠΤΟ

Από το 20ο λεπτό και μετά η ΑΕΚ άρχισε να παίρνεις μπροστά για τα καλά. Σε εκείνο το σημείο ο Ορμπελίν Πινέδα, μετά από ασίστ του Τσούμπερ έκανε το 1-0, ενώ στο 30′ ο Μεξικανός διπλασίασε τα τέρματά του, κλέβοντας, ντριπλάροντας και πλασάροντας εύστοχα! Πριν την ολοκλήρωση των πρώτων 45 λεπτών η ΑΕΚ έκανε και το 3-0, μετά από συνεργασία Σιμάνσκι-Άμραμπατ και πλασέ του Γιόνσον.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ συνέχισε να δείχνει κεφάτη. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα δημιούργησε ευκαιρίες με τους Τσούμπερ (σουτ στην κίνηση στο 60′), Γιόνσον (69′) και πάλι Τσούμπερ (78′).

ΑΕΚ-Προοδευτική 4-0

Η ενδεκάδα της ΑΕΚ στο τρίτο 45λεπτο ήταν τελείως διαφορετική από εκείνη που ξεκίνησε ο Ματίας Αλμέιδα. Στο 3ο λεπτό του τελευταίου μέρους διαμορφώθηκε το τελικό 4-0 υπέρ της Ένωσης με τον Μοχαμάντι να κάνει σέντρα-σουτ και την μπάλα να κοντράρει σε σώματα αμυντικού, καταλήγοντας στα δίχτυα, ενώ στο 31′ ο Μοχαμάντι έκανε ξανά σέντρα, με την κεφαλιά του Κοσίδη να περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Η ενδεκάδα της ΑΕΚ στο 90λεπτο:

Στάνκοβιτς, Τζαβέλλας, Βίντα (65’ Ρότα), Χατζισαφί, Γιόνσον, Σιμάνσκι, Τσούμπερ, Αμραμπατ, Πινέδα, Μάνταλος (62’ Λιβάι), Αραούχο.

Η ενδεκάδα της ΑΕΚ στο τρίτο 45λεπτο:

Αθανασιάδης, Ραντόνια (110’ Κοσίδης), Μήτογλου, Λάτσι (110’ Μισελέν), Μιτάι, Μουστακόπουλος, Φράνσον, Μοχαμάντι, Γιούσης (110’ Αλμπάνης), Ρότα, Γκαρσία.

Για την Προοδευτική ξεκίνησαν οι Αστράς, Αλεξίου, Παρασκευόπουλος, Ποτουρίδης, Αλεξίου, Πατσατζόγλου, Παντελίδης. Μεγαρίτης, Πίσσας, Θεοδωρίδης, Ευθυμίου, Κυριαζής.

Αγωνίστηκαν και οι Καραργύρης, Νταβιώτης, Σινκ, Τζανουλίνο, Αγγελόπουλος, Μαρκοπουλιώτης, Γκαργκαλατζίδης, Παυλίδης, Γιαννιτσάνης.