AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Χαιρετάει την Ολλανδία με “3 στα 3” στις νίκες και γκολ του Λιβάι Γκαρσία

Κάτι καλό γίνεται. Η ΑΕΚ χαιρετάει την Ολλανδία ολοκληρώνοντας το βασικό στάδιο προετοιμασίας της με νίκη επί της Ουτρέχτης με 1-0 χάρη στο ωραίο γκολ του Λιβάι Γκαρσία. Οι κιτρινόμαυροι αγωνίστηκαν για μια ακόμη φορά σε σχηματισμό 3-5-2, βγάζοντας πολλές ωραίες συνεργασίες.

Ο Γκαρσία ήταν αυτός που με ωραίο τέρμα στο 50ο λεπτό χάρισε τη νίκη στην Ένωση που είχε και δοκάρι με τον ίδιο παίκτη έπειτα από απευθείας εκτέλεση φάουλ.

ΔΟΚΑΡΙ ΜΕ ΛΙΒΑΪ

Η ΑΕΚ ξεκίνησε πολύ δυνατά στο πρώτο δεκάλεπτο, δημιουργώντας δύο τελικές στο πρώτο δεκάλεπτο με τους Τσούμπερ (2’) και Σιμάνσκι (4’). Στο 7’ ο Στάνκοβιτς έδιωξε εντυπωσιακά το σουτ του Μπούσεντ, ενώ στο 19’ ο Τσούμπερ είχε άλλο ένα σουτ που έφυγε λίγο άουτ. Στο 24’ η ΑΕΚ είχε δοκάρι σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λιβάι Γκαρσία, ενώ στο 29’ ο Μπάρκας έδιωξε σε κόρνερ το ωραίο πλασέ του Μάνταλου. Στο φινάλε του πρώτου μέρους ο Γκατσίνοβιτς είχε άλλο ένα πολύ καλό σουτ που πέρασε ελάχιστα άουτ.

ΩΡΑΙΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ ΚΑΙ 1-0

Στο 50ο λεπτό ο Λιβάι Γκαρσία ήταν αυτός που σκόραρε για την ΑΕΚ με πολύ ωραία κίνηση και πλασέ έπειτα από πάσα του Σιμάνσκι. Οι πολλές αλλαγές των δύο προπονητών «χάλασαν» κάπως το ρυθμό του αγώνα, με την Ουτρέχτη να χάνει την τελευταία καλή ευκαιρία στον αγώνα με την ενέργεια του Φέερμαν που μπλόκαρει ο Αθανασιάδης.

ΟΥΤΡΕΧΤΗ (Χενκ Φρέιζερ): Μπάρκας (46’ Νιχάους), Μάαρελ (76’ Σαανιάν), Τερ Αβέστ (46’ Ρόουλινς), Ρένταν (46’ Μπράουερς), Δουβίκας (46’ Ντοστ), Μπουθ, Βάρμερνταμ (46’ Μαχί), Βαν Ντε Στρικ (46’ Φαν ντερ Κουστ), Μπουσέντ (46’ Σιλά), Βαν Ντερ Χουμ (46’ Φέερμαν), Κλάιφερτ (76’ Σέιν).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς (57’ Αθανασιάδης), Μήτογλου (57’ Ραντόνια), Σιμάνσκι (57’ Κορνέζος), Τζαβέλλας (57’ Άμραμπατ), Ρότα (57’ Μισελέν), Μάνταλος (57’ Μουστακόπουλος), Γκατσίνοβιτς (57’ Γιόνσον), Χατζισαφί (57’ Μοχαμαντί), Πινέδα (57’ Φράνσον), Τσούμπερ (57’ Γιούσης), Λιβάι Γκαρσία (57’ Κοσίδης).