AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η ΑΕΚ πρέπει να επενδύσει στις ακαδημίες της! Έβδομη σε ευκαιρίες στα νέα παιδιά!

Δεν το λες και επιτυχία. Αντιθέτως μάλιστα. Η ΑΕΚ βρίσκεται στην 7η θέση από τις ομάδες που δίνουν ευκαιρίες στα νέα παιδιά. Από τις ομάδες που επενδύουν στις ακαδημίες της. Πρέπει να αλλάξει άμεσα το πλάνο της διοίκησης και να βγάλει παιδιά από τα σπλάχνα της. Το έχει ανάγκη η ίδια. Το έχει ανάγκη ο κόσμος της που θέλει να δει παιδιά από την ομάδα να τιμάνε και να ματώνουν την ένδοξη φανέλα με τον Δικέφαλο Αετό!

Σύμφωνα με έρευνα του CIES Football Observatory, η Super League βρίσκεται στην τελευταία θέση, όσον αφορά τη χρησιμοποίηση νεαρών ποδοσφαιριστών από τις ακαδημίες.

Οι σύλλογοι που αγωνίζονται εντός συνόρων έχουν χρησιμοποιήσει τους νεαρούς που προπονούνται με την πρώτη ομάδα μόλις στο 4% των συνολικών λεπτών του πρωταθλήματος.

Πρόκειται για ένα αποκαρδιωτικό ποσοστό, αν αναλογιστεί πως είναι το χειρότερο από τα 40 συνολικά πρωταθλήματα της σχετικής λίστας.

Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Αργεντινή με ποσοστό 26%, ενώ πιο πάνω βρίσκονται ακόμη και χώρες όπως η Τουρκία και η Κύπρος, οι οποίες δεν φημίζονται τόσο για την χρησιμοποίηση γηγενών ποδοσφαιριστών.

Η ΑΕΚ βρίσκεται στην 7η θέση με 1,4% και στην πρώτη είναι ο Αστέρας Τρίπολης με 15,4%, ενώ μεταξύ των 42 συλλόγων που δεν δίνουν καθόλου ευκαιρίες στα νέα παιδιά είναι ο Άρης, ο ΟΦΗ και ο Ιωνικός με ποσοστό 0%.