AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ακόμα ένας στη λίστα για τον πάγκο της ΑΕΚ, ο λόγος για τον Χάικο Χέρλιχ

Η λίστα με τους προπονητές της ΑΕΚ ενόψει καλοκαιριού μεγαλώνει. Το νέο όνομα που προστέθηκε είναι αυτό του Χάικο Χέρλιχ.

Ο Γερμανός προπονητής, γνωστός από την θητεία του ως ποδοσφαιριστής σε Λεβερκούζεν, Γκλάντμπαχ και Ντόρτμουντ με την οποία μεταξύ άλλων κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ τη σεζόν 1996-1997, φαίνεται να βρίσκεται ψηλά στην λίστα της Ένωσης.

Ο 50χρονος τεχνικός ένα χρόνο αφού κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα στην ομάδα νέων της Ντόρτμουντ. το 2007 ανέλαβε την Εθνική Γερμανίας Κ17 την οποία οδήγησε στην τρίτη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Κορέας! Έπειτα ανέλαβε την Μπόχουμ και από τον Οκτώβριο μέχρι τον Απρίλιο, είχε τέσσερις νίκες οκτώ ισοπαλίες και 10 ήττες. Βρέθηκε στην Ουντερχάκινγκ, την ομάδα Κ17 της Μπάγερν από την οποία αποχώρησε καθώς η Μπάγερν προχώρησε σε οργανωτικές αλλαγές, την Γιαν Ράγκενσμπουργκ, ενώ το 2017-2018 κάθισε στον πάγκο της Λεβερκούζεν.

Παρέμεινε στις «ασπιρίνες» μέχρι τον Δεκέμβριο με την διοίκηση να τερματίζει την συνεργασία μαζί του καθώς ήθελαν καλύτερα αποτελέσματα. Σε 17 αγωνιστικές μετρούσε 7 νίκες 3 ισοπαλίες και 7ήττες. Συνολικά σε 64 ματς είχε 32 νίκες 14 ισοπαλίες και 18 ήττες με την Λεβερκούζεν.

Ανέλαβε την Άουγκσμπουργκ τον Μάρτιο του 2020 και απολύθηκε τον Απρίλιο του 2021 με την ομάδα όμως να παραμένει στην κατηγορία.

Αναμφισβήτητα πρόκειται για ένα δυνατό όνομα, με πολλές εμπειρίες τόσο ως ποδοσφαιριστής όσο και ως προπονητής.

Ως προπονητής στην Μπουντεσλίγκα έχει δώσει 128 ματς, μετράει 48 νίκες 31 ισοπαλίες και 49 ήττες.

Συνολικά από τότε που ξεκίνησε έχει προπονήσει τις ομάδες του σε 354 ματς. Είναι λάτρης της πειθαρχίας και θέλει οι ομάδες του να παίζουν καλό ποδόσφαιρο.

Το αγαπημένο του σύστημα είναι το 4-2-3-1.