ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ ο ένας από τους οκτώ συλληφθέντες για τη δολοφονία του Άλκη!

Στη σύλληψη οχτώ ατόμων για εμπλοκή στην υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης προχώρησε την Κυριακή η ΕΛΑΣ η οποία συνολικά εξέδωσε 10 εντάλματα σύλληψης.

Πλέον δύο είναι τα άτομα που αναζητούνται ακόμα βάσει των ενταλμάτων που εξέδωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, με τον έναν εξ αυτών να είναι ο 20χρονος Αλβανός ο οποίος διέφυγε στη χώρα του και καταζητείται.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες οι συλληφθέντες είναι όλοι νεαροί, Ελληνικής και Αλβανικής καταγωγής. Πρόκειται για επτά Έλληνες και έναν Αλβανό, ηλικίας από 20 έως 23 ετών ενώ οι τρεις από τους οκτώ έχουν απασχολήσει ξανά στο παρελθόν την Ελληνική Αστυνομία, εμπλεκόμενοι σε διάφορες υποθέσεις.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα thesstoday.gr, είναι και ο οδηγός, Γ.Κ. του δεύτερου αυτοκινήτου, το οποίο συμμετείχε στη δολοφονική επίθεση.

Ο Γ.Κ είναι πρώην ποδοσφαιριστής στην παιδική ομάδα του ΠΑΟΚ, υπάλληλος σε υποκατάστημα γνωστής αλυσίδας υποδημάτων και οργανωμένος στη ΘΥΡΑ 4. Μάλιστα o Γ.Κ είναι φίλος, στο facebooκ με τον 20χρονο Αλβανό ο οποίος έχει διαφύγει στη χώρα του και καταζητείται.

Σημειώνεται επίσης ότι σήμερα, Δευτέρα, απολογείται ο 23χρονος Αλβανός, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονική επίθεση στον Άλκη και την παρέα του ενώ στον εισαγγελέα θα οδηγηθούν και οι οχτώ έως τώρα συλληφθέντες.

«Είχαμε πει από την πρώτη στιγμή ότι είναι ζήτημα τιμής για την Ελληνική Αστυνομία, για την δικαιοσύνη, για την πολιτεία συνολικά, η έρευνα για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη να φτάσει μέχρι το τέλος. Να βρεθούν οι ένοχοι και να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη. Αυτό ήταν και είναι το καθήκον του κράτους δικαίου και αυτό γίνεται πραγματικότητα τώρα. Άμεση απόδοση δικαιοσύνης και πρωτοβουλίες για να μπει τέλος σε αυτή την παράλογη βία και τον χουλιγκανισμό», τόνισε από την πλευρά του ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος σχετικά με τις εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη.

Στην ανακρίτρια οι εννέα συλληφθέντες

Έντωμεταξύ στην ανακρίτρια Θεσσαλονίκης θα οδηγηθούν σήμερα, Δευτέρα, οι εννέα συλληφθέντες για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη και τον τραυματισμό των δύο φίλων του.

Ανάμεσά σε αυτούς που θα περάσουν την πόρτα της ανακρίτριας και αναμένεται να πάρουν προθεσμία για να απολογηθούν τις επόμενες μέρες είναι οι οκτώ που συνελήφθησαν την Κυριακή, σε εκτέλεση σχετικών ενταλμάτων.

Ο ένατος κατηγορούμενος που θα βρεθεί ενώπιον της ανακρίτριας και θα λογοδοτήσει για τη δολοφονική επίθεση είναι ο 23χρονος σεσημασμένος χούλιγκαν, που είχε συλληφθεί ένα 24ωρο μετά το αιματηρό επεισόδιο και ο οποίος διώκεται, μεταξύ άλλων, για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα κατά συρροή.