ΣΚΕΨΕΙΣ

Κάτσε ρε παιδί μου εδώ ήσυχα και διάβαζε όλους τους κάργα ηλίθιους που μιλάνε για τον Σάντος

Η ομάδα κατέβηκε με 4-2-3-1. Σίγουρα την ομάδα την κατέβασε ο Γιαννίκης κι όχι το γεύμα που κάνανε οι παίκτες. Μόνο έτσι δικαιολογείται η απουσία πάλι του Λεταλέκ, του Μοχαμαντί και του Μάνταλου. Ακόμα και η παρουσία του Σάκχοφ με όσα γίνονται στην πατρίδα του, περίεργη ήταν.

Πήγε όμως το συγκρότημα μας να με διαψεύσει. Διότι για δεκαπέντε λεπτά ήταν καλή. Με την έννοια οτι έπαιξε ένα πολύ δυνατό πρεσάρισμα ψηλά κι έδειξε ότι ήθελε το παιχνίδι. Όμως σαφέστατα είχε κόντρα την ρέντα. Διότι με αυτή την απόδοση, έφαγε δυό πολύ φτηνά γκολ. Το ένα με πέναλτι κάτω από τα πόδια του τσιντώτα και το άλλο με αυτογκόλ του Βράνιες, αφού είχε προηγηθεί ένα τεράστιος αεροδιάδρομος αριστερά με τον πολύ κακό Χατζησαφί.

Βρέθηκε λοιπόν η ΑΕΚ να χάνει με δύο γκολ διαφορά κι αφού είχε κι αυτή δύο δοκάρια. Φυσικά σε ένα πρώτο μέρος που έβλεπες ότι δεν υπήρχε ξεκάθαρος προσανατολισμός. Διότι ο Γιαννίκης είχε επιλέξει ποδόσφαιρο κατοχής αφήνοντας πολλούς κενούς χώρους, χωρίς όμως να έχει δημιουργικό χαφ στο γήπεδο ενώ στην επίθεση, πιο πολύ ψάχναμε το λάθος του αντιπάλου, παρά την σωστή τελική πάσα για την δημιουργία κάποιας καλής προοπτικής.

Με την δεδομένη λοιπόν προπονητική διδασκαλία αλλά με όλη την ψυχολογία στο ναδίρ, η ΑΕΚ βρέθηκε να τρώει κι άλλο φτηνό γκολ (σέντρα ρε παιδιά κι άλλο αυτογκόλ του Βράνιες), και να συντρίβεται για πλάκα. Να μην έχει καμία αμυντική συνοχή και μπροστά να έχει μια βιασύνη, μια φλυαρία κι ένα τρομερό μαλακομπούκωμα. Στην ουσία το παιχνίδι της το έπαιζε ο ΠΑΟ – εκμετάλλευση των κενών χώρων κι αντεπιθέσεις -, που όμως είχε και την εύνοια της μοίρας. Ίσως και δικαίως αφού την νίκη την χρειαζόταν πιο πολύ μαζί με την σούπερ λίγδα που θέλει πιο ενδιαφέροντα μπαράζ.

Φυσικά δεν υπονοώ τίποτα. Λέω το τι είδα. Το πώς μπήκαν τα γκολ και το πόσο παρατημένη είναι η ομάδα. Όλοι έχουν διώξει τον Γιαννίκη κι αυτός ακόμα κοουτσάρει; Αυτά δεν γίνονται ούτε σε μπουρδέλο που του έχουν αφαιρέσει την άδεια. Όμως δεν του ρίχνω εγώ σήμερα το ανάθεμα, εκτός από την αρχική ενδεκάδα, που πήγε να με διαψεύσει. Διότι πραγματικά όλες οι στιγμές της μπίλιας ήταν εναντίον στην ομάδας μας. Μετά μίλησε το όπου φτωχός κι η μοίρα του.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με δύο δεδομένα : Τις τρεις αλλαγές μας, που ήταν επιβεβλημένες διορθώσεις του εαυτού του Γιαννίκη, και την έλλειψη άγχους εκατέρωθεν. Μόνο παλαβός θα πίστευε ότι κάτι θα άλλαζε στο σκορ. Θα άλλαζε μόνο στο φιλότιμο ίσως και στον ρυθμό. Η ΑΕΚ θα φαινόταν καλύτερη αλλά θα είχε πρόβλημα στην αντεπίθεση του αντιπάλου. Κι εγώ φυσικά πρόβλημα θα είχα, αλλά έπρεπε να δω το παιχνίδι λόγω αυτού του χώρου. Κανονικά, και στο γήπεδο να είσαι, έχεις φύγει.

Πράγματι, τονώθηκε η αριστερή πλευρά μας, που άλλαξε ολόκληρη. Πράγματι ο Αραούχο έκανε κανά δυο τελικές. Όμως ήταν πολύ αργά. Χωρίς δημιουργικό χαφ από πίσω, και με τον ΠΑΟ να δίνει το γήπεδο και να κάνει διαχείριση χώρου και χρόνου, η ομάδα μας έριχνε νερό σε ένα τρύπιο βαρέλι. Διότι δεν είχε πλέον πίστη αλλά ούτε και αποφασιστικότητα. Το έβλεπες στις προσωπικές μονομαχίες. Πού να κοίταγαν; Στον πάγκο; Και πού να ήλπιζαν; Υπήρχε καμιά προσωπικότητα στο τερέν;

Δε λες που υπήρξε κι ο Τσιντώτας και δεν φάγαμε κι άλλα; Αφού έβλεπες οτι ένας αντίπαλος παίκτης εξουδετέρωνε τρεις και τέσσερις δικού μας. Αφού έβλεπες ότι ακόμα κι όταν γινόταν ανάκτηση της μπάλας, η ομάδα δεν πήγαινε σε επίθεση αλλά σε φλύαρο ποδόσφαιρο. Λες και δεν ήταν σίγουροι ότι είχαν την μπάλα. Την γιαγιά μου θύμιζαν οι παίκτες μου, που κάνει έλεγχο στο πατάρι αν τα μασούρια με τα χρήματα υπάρχουν ακόμα και δεν τα έχει φάει ποντικός. Νωθρότητα κι ανασφάλεια, που έφερνε τόσες λάθος τελικές πάσες. Αδούλευτη ομάδα κοινώς.

Εν πάση περιπτώσει, μην λέμε και πολλά. Πιο πτώμα ο πεθαμένος δεν μπορεί να γίνει. Έχεις φάει τρία γκολ σε τριάντα λεπτά, ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΣΤΕΙΑ ΟΜΑΔΑ. Έχεις πάει στην λεωφόρο χωρίς να ξέρεις για τι πράμα παίζεις, αφού ούτε προπονητή έχεις, αλλά ούτε και στόχο. Στα μπαράζ έχεις μπει, γι αυτό το λέω αυτό. Αλλά, ήθελα να ήξερα, εκεί για ποιο λόγο ήθελες να πας; Διότι θέλεις να πας στην Ευρώπη; Γιατί να το κάνεις κι αυτό; Για να εξάγεις την ταλαιπωρία μας και σε άλλους χώρους; Κάτσε ρε παιδί μου εδώ ήσυχα και διάβαζε όλους τους κάργα ηλίθιους που μιλάνε για τον Σάντος. Μην τον χάσετε….

Υγ. Διάβασα ότι ο Μπιελσά έμεινε άνεργος. Γιατί το λέω; Ρε να μην πούμε κι ένα ανέκδοτο; Τόση μαυρίλα περνάμε, μόνο ο εγγυητής θα κάνει πλάκα; Κι εμείς στο ίδιο μοτίβο.