ΣΚΕΨΕΙΣ

Βήμα βελτίωσης

Η ομάδα μας κατέβηκε μάλλον με 4-5-1 ή άντε 4-4-2, αφού η θέση που κάθε φορά είχε ο Μάνταλος, με μπέρδευε. Κατέβηκε πάλι πολύ προσεκτικά και πολύ σφιχτά απέναντι σε έναν αντίπαλο που κι αυτός είχε βαρυφορτώσει το κέντρο του. Αν λοιπόν δεχθούμε ότι και οι δύο ομάδες πήραν ένα τεράστιο μηδέν στην οργάνωση του παιχνιδιού, όλοι μας καταλαβαίνουμε ότι είδαμε ένα πολύ βαρετό πρώτο μέρος.

Πρακτικά είδαμε και τις δύο ομάδες να αμύνονται ασχέτως επιθέσεων αντιπάλων. Είδαμε ένα άνοστο πρώτο ημιχρόνιο, που ήταν διαγωνισμός λαθών εκατέρωθεν. Η ΑΕΚ ήταν πολύ καλά στημένη για να δεχθεί κύματα επιθέσεων, δεν τα δέχθηκε, κι άρα πήρε άριστα στην αμυντική της συνοχή αλλά μηδέν στην επιθετική της διάθεση. Σε αυτό βοήθησε και η πολύ κακή μέρα των Γκαρσία, Μάνταλου και Τσούμπερ, που ούτε είχαν κίνηση χωρίς την μπάλα, ούτε κι έψαχναν κάποιους αφύλακτους χώρους, που βέβαια δεν είναι ότι υπήρχαν κιόλας.

Σε αυτό το κλειστό παιχνίδι λοιπόν, η ΑΕΚ δεν κινδύνεψε πουθενά αφού τελική δεν είχε ο Ατρόμητος, ενώ κατόρθωσε να προηγηθεί με τον Τζαβέλα μετά από κόρνερ. Μάλιστα θα μπορούσε να έχει βάλει κι άλλο γκολ, όμως ο ανεκδιήγητος σήμερα διαιτητής, της αρνήθηκε ένα καταφανέστατο πέναλτι. Εν πάση περιπτώσει, θεωρώ ότι όλη η δουλειά σήμερα ήταν ο Λεταλέκ κι ο Σιμάνσκι, κι από πολύ κοντά το κεντρικό μας δίδυμο, αλλά και η καλή παρουσία των δύο πλάγιων μας μπακ. Σε αυτό το βαρετό πρώτο μέρος, που είχε μόλις μία τελική ( το γκολ μας ), και φυσικά δεν είχε κανένα ρυθμό αλλά μια κατοχή μπάλας από τον Ατρόμητο, που δεν ήξερε τι να την κάνει.

Στο δεύτερο μέρος, είδαμε πιο ενδιαφέροντα πράματα. Γενικότερα είχε καλύτερο ρυθμό το παιχνίδι, ενώ η ΑΕΚ απέκτησε μια αυτοπεποίθηση και μια πληρότητα σαν ομάδα. Σε αυτό βοήθησε το γρήγορο χρονικά δεύτερο γκολ που πετύχαμε με τον Τσούμπερ σε μια έξαρση του Γκαρσία, και αργότερα το ότι ο αντίπαλος έμεινε με δέκα παίκτες. Θα μπορούσε να έχει μείνει και με εννέα αλλά ο διαιτητής χάρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Χαρίση.

Να μην αδικήσουμε όμως και τον Γιαννίκη. Μετά το δεύτερο γκολ μας, βοήθησε την ομάδα με τις αλλαγές του. Πρώτον την φρεσκάρισε και δεύτερον έκανε ένα πολύ λογικό rotation εν όψει Τετάρτης. Οι αλλαγές λοιπόν ήταν χρήσιμες ενώ και οι φωνές του έπιασαν τόπο, αφού η ομάδα συνέχισε να είναι συμπαγής και σοβαρή, ενώ έψαξε κι άλλο γκολ με ωραίες προσπάθειες.

Φυσικά δεν μιλάμε για υπερθέαμα, αλλά είμαστε χαρούμενοι. Η ΑΕΚ ανέβασε την απόδοση της, ήταν πάρα πολύ καλή στην αμυντική της λειτουργία, ενώ μας χάρισε και κάποιες τελικές μπροστά. Γνωρίζουμε βέβαια την αγωνιστική αδυναμία του Ατρόμητου, αλλά το σημερινό παιχνίδι ήταν βήμα βελτίωσης για εμάς και μια καλή συνέχεια του παιχνιδιού της Τούμπας. Όπου φάνηκε ότι κάποιοι σοβαρεύτηκαν κι άκουσαν τις απειλές του εγγυητή.

Για μένα σήμερα κορυφαίος ήταν ο Σιμάνσκι με το πάθος και το αδιάκοπο τρέξιμο του. Δίπλα του στάθηκε επάξια ο Λεταλέκ, που νομίζω έκανε το κορυφαίο του παιχνίδι. Να εξάρω επίσης τον αλάνθαστο Μήτογλου, και τον πολύ καλό τον τελευταίο καιρό Τζαβέλα. Σε όλους αυτούς πλασάρω και τον Ρότα σήμερα, που κέρδισε την κόκκινη κάρτα του αντιπάλου, ενώ κάλυψε την πτέρυγα του πολύ αποτελεσματικά, τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά.

Συγχαρητήρια λοιπόν σε όλους και μακάρι να συνεχίσουμε έτσι. Αθόρυβα, σοβαρά και δημιουργικά. Διότι δεν είναι δυνατόν να χωνέψω ότι αν είχαμε κερδίσει ΟΦΗ και Αγρίνιο, θα ήμασταν τέσσερις πόντους από την κορυφή.