AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η οξυδέρκεια του Γέβτιτς έφερε τεσσάρα πρόκρισης στην ΑΕΚ επί της Κηφισιάς

Σερβίροντας τα τρία από τα τέσσερα γκολ, ο Ντάρκο Γέβτιτς οδήγησε την ΑΕΚ σε ευρεία νίκη με 4-0 επί της Κηφισιάς στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τη “φάση” των “16” του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη αγωνίστηκε με τελείως διαφορετική ενδεκάδα σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, ανέβασε στροφές στο δεύτερο ημίχρονο, και αν και δυσκολεύτηκε για 52 λεπτά κόντρα στην Κηφισιά τελικά βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα τέσσερις φορές.

Στην πρώτη αξιόλογη φάση του δευτέρου ημιχρόνου, η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ με τον ο εξαιρετικό απόψε Καρίμ Ανσαριφάρντ (52′). Ο Ιρανός φορ έπιασε μια δύσκολη γυριστή κεφαλιά μετά από φάουλ του Γέβτιτς, με την μπάλα να παίρνει μια ψηλοκρεμαστή τροχιά, «κρεμώντας» έτσι τον Μιχελή. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Σβάρνας έδωσε «αέρα» δύο τερμάτων στην Ένωση. Ο 24χρονος στόπερ έκλεψε την μπάλα στη μεσαία γραμμή, έπαιξε το 1-2 με τον Ανσαριφάρντ και στην προσπάθειά του να τροφοδοτήσει τον Γκαρσία στα αριστερά κόντραρε η μπάλα σε αμυντικό με αποτέλεσμα να του στρωθεί μπροστά του για το 2-0!

Η ΑΕΚ συνέχισε σε υψηλό «τέμπο», ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 3-0 στο 69ο λεπτό, με τον Τάνκοβιτς να προσθέτει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ. Ο 26χρονος Σουηδός έγινε αποδέκτης της μπάλας σε καλό σημείο, και όντας ανενόχλητος στόπαρε με την ησυχία του και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Το τελικό σκορ σημειώθηκε στο 74′. Οι παίκτες του Γιαννίκη κυκλοφόρησαν ωραία την μπάλα έξω από την περιοχή της Κηφισιάς, με τον Χατζισαφί να πιάνει ένα δυνατό διαγώνιο σουτ για το 4-0.

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Τσιντώτας, Ρότα, Χατζισαφί, Τζαβέλλας, Σβάρνας, Λε Ταλέκ (71′ Σιμάνσκι), Σάκχοφ, Γέβτιτς (80′ Μοχαμάντι), Γκαρσία (64′ Άμραμπατ), Τάνκοβιτς (71′ Αραούχο), Ανσαριφάρντ (80′ Κοσίδης).

Κηφισιά (Νίκος Κούστας): Μιχέλης, Σμπώκος, Σωτηράκος, Αρτυματάς, Παυλάκης, Οικονομίδης (61′ Τζελής), Πρίτσας (46′ Γκοριβάλ), Καλλέργης (61′ Κρητικός), Παπασάββας (82′ Παπαγγέλης), Τετέι (73′ Αγγελόπουλος), Γιαννιτσάνης.