AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η διοίκηση της ΑΕΚ πέταξε λευκή πετσέτα στην Τρίπολη (0-0) και άφησε τον Καραντώνη να αλωνίζει

Η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να κερδίσει στη… νεροτσουλήθρα της Τρίπολης, με αποτέλεσμα να μείνει στο 0-0 απέναντι στον Αστέρα και να πετάξει δύο βαθμούς στο κυνήγι της 1ης θέσης. Η διοίκηση του Δικεφάλου με τη στάση της να γίνει το ματς σε τέτοιον αγωνιστικό χώρο πέταξε λευκή πετσέτα και άφησε τον Καραντώνη, έναν διαιτητή καρμανιόλα να αλωνίζει.

Οι προθέσεις του Καραντώνη φάνηκαν από την αρχή. Όπως με ευκολία έδωσε το πέναλτι στα Γιάννενα εις βάρος της ΑΕΚ, το ίδιο έκανε και στην Τρίπολη. Στο 12′ έδειξε την άσπρη βούλα σε μαρκάρισμα του Σιμόες στον Βαλιέντε, αλλά πήρε πίσω την απόφασή του έπειτα από τσεκάρισμα στο VAR. Φάνηκε από το replay ότι δεν ήταν πέναλτι, καθώς ο Πορτογάλος βρίσκει την μπάλα. Η πρώτη πραγματικά καλή στιγμή του αγώνα έγινε στο 25’ και ήταν και μεγάλη, καθώς μέχρι εκείνο το σημείο υπήρχαν μόνο ημιτελείς προσπάθειες. Ο Αστέρας άγγιξε το 1-0, με τον προωθημένο Χριστόπουλο να στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι έπειτα από κόρνερ.

Η ΑΕΚ απάντησε πέντε λεπτά μετά, με τον Άμραμπατ. Έφυγε στην πλάτη της άμυνας, προσπάθησε να περάσει και τον Τσιφτσή, αλλά ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων, μπλόκαρε την μπάλα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η πρώτη καλή ευκαιρία του δευτέρου μέρους ήρθε στο 68ο λεπτό, με τον Αλβάρες να σουτάρει από πλεονεκτική θέση και τον Τσιντώτα να αποκρούει.

Τρία λεπτά αργότερα, η ΑΕΚ έφτασε μια… ανάσα από το γκολ με τον Τζαβέλλα. Ο Σεληναίας αμυντικός σούταρε από το ύψος του πέναλτι, με τον Τσιφτσή να διώχνει εντυπωσιακά. Στο 82′, ο Τσιντώτας είπε και πάλι… όχι. Ο Κρεσπί σούταρε, με τον γκολκίπερ της ΑΕΚ να αποκρούει με το κεφάλι.

Στο 86′, η ΑΕΚ σκόραρε με τον Τζαβέλλα, αλλά ο Έλληνας στόπερ ήταν σε θέση οφσάιντ, με το γκολ να ακυρώνεται.

Έτσι, το 0-0 δεν άλλαξε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα, με τις δυο ομάδες να παίρνουν από έναν βαθμό.

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Γκαρθία (94’ Τασουλής), Χριστόπουλος, Καστάνιο, Άλβαρες, Βαλιέντε, Μουνάφο (70’ Ιγκλέσιας), Ριέρα (69’ Αλί Μπαμπά), Κρεσπί (87’ Καρμόνα), Σονί (87’ Μπενίτο), Μπαράλες.

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Τσιντώτας, Μισελέν, Βράνιες, Τζαβέλλας Μοχαμαντί, Σιμάνσκι (61’ Σάκχοφ), Σιμόες (88’ Λε Ταλέκ), Μάνταλος (73’ Γέβτιτς), Άμραμπατ, Τσούμπερ (88’ Τάνκοβιτς), Αραούχο.