AEK ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ

Η ΑΕΚ βύθισε το Παλαιό Φάληρο (16-8)

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε την πορεία της στη φετινή Α1 Εθνική Κατηγορία Πόλο Ανδρών η ΑΕΚ, καθώς επικράτησε του Παλαιού Φαλήρου στο Κολυμβητήριο της Γλυφάδας με 16-8. Η «Ένωση» παρουσίασε ένα πολύ καλό πρόσωπο κόντρα στην ομάδα του Παλαιού Φαλήρου και απέδειξε ότι η ευρωπαϊκή της εικόνα δεν ήταν καθόλου τυχαία.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η ΑΕΚ ξεκίνησε πολύ δυνατά με γκολ των Ηλιόπουλου και Vukcevic προηγήθηκε με 2-0. Η άμυνα της ΑΕΚ, αλλά και ο εξαιρετικός Φλέγκας, διατηρούσαν το μηδέν στην άμυνα. Έτσι, ο Ηλιόπουλος με ωραίο σουτ έκανε το 3-0, ενώ ο Τσαταλιός 1′ πριν το φινάλε σημείωσε το 4-0. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στην εκπνοή σε 4-1.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο, ο Τσιστράκης βρήκε δίχτυα για το 5-1. Η άμυνα του «Δικεφάλου» εξακολουθούσε να βάζει δύσκολα στους φιλοξενούμενους και σε μία κόντρα ο Τσαταλιός ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 6-1. Με την είσοδο του Krijestorac η ΑΕΚ σκόραρε εκ νέου (7-1), ενώ ο Δίπλαρος πρόσθεσε και αυτός το όνομά του στον πίνακα των σκόρερς (8-1). Ο Φλέγκας έμοιαζε απροσπέλαστος, διατηρώντας σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα την επίθεση του Παλαιού Φαλήρου. Ακολούθησαν τα γκολ των Τσιστράκη και Μαυρωτά για το 10-2, ενώ ο Φλέγκας έβαλε στοπ και σε πέναλτι των φιλοξενούμενων. Ο Δίπλαρος σκόραρε για το 11-3, με τους φιλοξενούμενους να μειώνουν σε 11-4 πριν το ημίχρονο.

Στην τρίτη περίοδο, μετά από δύο νέες επεμβάσεις του Φλέγκα, η ομάδα του Φαλήρου σκόραρε με πέναλτι για το 11-5. Στον παίκτη παραπάνω ο Παπούκας «εκτέλεσε» τον αντίπαλο γκολκίπερ και σημείωσε το 12-5 (05:14). Το παιχνίδι είχε λάβει μία άγρια ομορφιά, με το Φάληρο να πιέζει να πλησιάσει στο σκορ (12-6), με τον Τσαταλιό να σκοράρει, 2′ πριν τη λήξη της περιόδου, το 13-6. Το Φάληρο μετά από πολλές χαμένες ευκαιρίες σκόραρε για το 13-7.

Στην τελευταία περίοδο, Τσαταλιός, Παπάκος και Τσαταλιός πέτυχαν τρία ακόμα γκολ, «εκτοξεύοντας» τη διαφορά στα 9 τέρματα (16-7), με το Παλαιό Φάληρο απλώς να διαμορφώνει το τελικό 16-8.

ΑΕΚ – ΑΟΠ Φαλήρου 16-8

Τα οκτάλεπτα: 4-1, 7-3, 2-3, 3-1.

ΑΕΚ (Δημήτρης Μάζης): Φλέγκας, Καζάζης 1, Παπούκας 2, Krijestorac 4, Βούκσεβιτς, Δίπλαρος 1, Τσιστράκης 3, Τσαταλιός 4, Παπάκος, Μαυρωτάς, Ηλιόπουλος 1, Μανιουδάκης, Κατσινούλας, Σταμέλος.

AOΠ ΦΑΛΗΡΟΥ (Δημήτρης Κραβαρίτης): Χαϊδόπουλος, Τζώρτζης 1, Σείν, Καλής, Κλήμος 2, Καραβιώτης, Παπαδόπουλος 2, Ντε Φρέιτας 1, Χαλυβόπουλος, Λιαπάκης 1, Τσαχιλίδης 1, Τσαγκάρης, Μητράκης, Κοντονής, Κουρμελές.