Πλησιάζει η ώρα της απολογίας για την έφοδο του Σαββίδη με όπλο στην Τούμπα! Θα αναβληθεί για έκτη φορά;

Για τις 14 Μαΐου έχει οριστεί η εκδίκαση της περιβόητης εισβολής του Ιβάν Σαββίδη με όπλο στο παιχνίδι της ΑΕΚ με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα το 2018. Ο Ρώσος ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει καταφέρει να πάρει πέντε αναβολές για διάφορους λόγους.

Ο Ιβάν Σαββίδης είχε κάνει «ντου» σε εκείνο το ντέρμπι του Μαρτίου το 2018, έχοντας στην κατοχή του όπλο και είχε παραπεμφθεί στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, μαζί με τον τότε αθλητικό διευθυντή του ΠΑΟΚ, Λούμπος Μίχελ, αλλά και έξι άτομα της προσωπικής φρουράς του.

Η υπόθεση έκτοτε πήγαινε για διάφορους λόγους από αναβολή σε αναβολή, με την τελευταία δικάσιμη να είχε οριστεί για τις 16 Οκτωβρίου 2020, όμως και πάλι αναβλήθηκε για πέμπτη φορά. Είχαν προηγηθεί άλλες τέσσερις αναβολές είτε λόγω παρέλευσης του ωραρίου γραμματείας είτε κατόπιν αιτημάτων δικηγόρων εξαιτίας κωλυμάτων που επικαλέστηκαν.

Στην τελευταία εκδίκαση, ο δικηγόρος ο οποίος εκπροσωπεί κατηγορούμενο της προσωπικής φρουράς του Ιβάν Σαββίδη επικαλέστηκε λόγους υγείας και το αίτημα έγινε πάλι δεκτό. Σύμφωνα με το αίτημα αναβολής, ο συγκεκριμένος συνήγορος ήταν εμπύρετος και πρόκειται να υποβληθεί σε τεστ για κορωνοϊό.

Θυμίζουμε πως το κατηγορητήριο τους καταλογίζει παραβάσεις συνδεόμενες με τον αθλητικό Νόμο, ενώ φυσικά το πιο σημαντικό είναι η είσοδος του Ιβάν Σαββίδη με το όπλο.