ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Βγάλτε εγωισμό και πάρτε το διπλό

Μια πολύ ιδιαίτερη συνθήκη για την ΑΕΚ είναι ο αποψινός (19:30) αγώνας με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” για την 6η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League.

Η ομάδα που έτρεμε όταν επέστρεψε η Ένωση στη μεγάλη κατηγορία έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα θετικό σερί υπέρ της, κάτι που πρέπει να προβληματίσει τους κιτρινόμαυρους. Η ΑΕΚ μετράει 15 νίκες, 11 ισοπαλίες και 36 ήττες. Ένα αρνητικό σερί που πρέπει να το αλλάξει αρχής γενομένης από αύριο.

Το έργο βέβαια για τον Μανόλο Χιμένεθ και τους ποδοσφαιριστές του δεν θα είναι καθόλου εύκολο. Τα προβλήματα όλης της φετινής σεζόν είναι πάρα πολλά. Εκτός βρίσκονται οι Νέλσον Ολιβέιρα, Αντρέ Σιμόες, Νασίμ Χνιντ, Ζίγκα Λάτσι, Μιχάλης Μπακάκης και Βένταντ Ραντόνια, όπως και οι Όλεγκ Νταντσένκο και Ευθύμης Χριστόπουλος που προτιμήθηκε να προφυλαχθούν.

Έτσι, η αποστολή της ΑΕΚ απαρτίζεται από τους εξής: Τσιντώτας, Αθανασιάδης, Λόπες, Νεντελτσιάρου, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Μιτάι, Βασιλαντωνόπουλος, Σιμάνσκι, Κρίστιτσιτς, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Σάκχοφ, Σαρδέλης, Μαχαίρας, Γκαρσία, Ανσαριφάρντ, Αλμπάνης, Τάνκοβιτς, Κοσίδης.

Όσον αφορά την 11άδα στην οποία φαίνεται πως θα στηριχθεί ο Χιμένεθ αυτή είναι με αγαπημένο του 4-2-3-1 και τον Αθανασιάδη κάτω από τα δοκάρια. Τους Βασιλαντωνόπουλο και Λόπες στα άκρα της άμυνας, με τους Σβάρνα και Τσιγκρίνσκι στα στόπερ. Γαλανόπουλος και Κρίστισιτς τα δύο αμυντικά χαφ, με τον Σιμάνσκι λίγο πιο μπροστά. Μάνταλος και Γκαρσία στις πτέρυγες και τον Ανσαριφάρντ στην κορυφή της επίθεσης.

Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Μαυροβούνιος, Νικόλα Νταμπάνοβιτς με βοηθούς τους συμπατριώτες του Μιλουτίν Ντούκιτς και Βλάνταν Τοντόροβιτς. Τέταρτος ο Γκορτσίλας του συνδέσμου Μακεδονίας. Στο VAR ο Γκόραν Γκαμπρίλο από την Κροατία και AVAR ο Παπαδάκης από το Ηράκλειο Κρήτης.