ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η ΑΕΚ πάτησε τον Παναθηναϊκό, αλλά έμεινε στο 1-1 και σε ακόμα ένα ντέρμπι χωρίς νίκη

Αν και ήταν καλύτερη σε όλο το παιχνίδι, η ΑΕΚ εξαφάνισε τον Παναθηναϊκό από το γήπεδο – κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει με αποτέλεσμα να μείνει στο 1-1.

Η Ένωση σπατάλησε την τεράστια ευκαιρία να πάρει τους τρεις βαθμούς απέναντι στους πράσινους και να τους πετάξει από τώρα εκτός Ευρώπης. Ωστόσο όπως πήγε το παιχνίδι παραλίγο οι κιτρινόμαυροι να το χάσουν.

Με το γκολ του Λιβάι Γκαρσία στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων, η ΑΕΚ ισοφάρισε 1-1 τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και διατήρησε το προβάδισμα ασφαλείας 5 βαθμών από τους πράσινους στη μάχη για τη διεκδίκηση της 4ης θέσης της Super League.

Η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι κόντρα στη ροή του αγώνα κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Στο 37′ ο Καρλίτος κυνήγησε μια 40άρα μπαλιά στα δεξιά, σέντραρε και ο Φώτης Ιωαννίδης έπιασε πάνω στην κίνηση την κεφαλιά για να γράψει το 0-1, Ένα γκολ που φέρει τεράστια ευθύνη ο Τσιντώτας. Προσπάθησε να αντιδράσει η Ένωση στα λεπτά που απέμεναν, αλλά στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Διούδης εξουδετέρωσε την κεφαλιά του Αλμπάνη στη μεγαλύτερη ευκαιρία των κιτρινόμαυρων που πήγαν στα αποδυτήρια πίσω στο σκορ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ έπαιζε όπως η γάτα με το ποντίκι τον Παναθηναϊκό. Τον έκλεισε στα καρέ του και τον σφυροκοπούσε με ανωρθόδοξο τρόπο όμως. Απείλησε με σουτ του Βασιλαντωνόπουλου (49′), Γαλανόπουλο (60′) όμως ο Διούδης δήλωσε «παρών». Η πολιορκία συνεχίστηκε με τους παίκτες του Χιμένεθ να έχουν κερδίσει μια… ντουζινά κόρνερ, όλα όμως πέρασαν ανεκμετάλλευτα. Έλειπε και ο Ολιβέιρα ο οποίος είχε τραυματιστεί από το πρώτο ημίχρονο κι έτσι λύσεις πολλές δεν υπήρχαν από τον πάγκο.

Στο 65′ ο Ανσαριφάρντ ανατράπηκε από τον Σάντσες με τον Ολλανδό διαιτητή Χίγκλερ να δίνει αρχικά πέναλτι, αλλά στη συνέχεια με τη βοήθεια του VAR πήρε πίσω την απόφασή του, σε μια δύσκολη φάση.

Τελευταίο «χαρτί» του Χιμένεθ ήταν να αλλάξει το σχηματισμό από 4-2-3-1 σε 4-4-2 με την είσοδο του Κοσίδη στο ματς, μαζί με ακόμα έναν πρώην συμπαίκτη του στην Κ20 του συλλόγου, τον Θεοδόση Μαχαίρα.

Στο 84′ ο Διούδης έσωσε ξανά τον Παναθηναϊκό στην ατομική προσπάθεια του Λιβάι Γκαρσία, στη μεγαλύτερη ευκαιρία που δημιούργησε η Ένωση σε «ανοιχτό γήπεδο» καθώς όλες οι υπόλοιπες προήλθαν από «στημένες» φάσεις.

Τα έξι λεπτά καθυστερήσεις που κράτησε ο Ολλανδός ρέφερι η ΑΕΚ κατάφερε να βρει το πολύτιμο γκολ της ισοφάρισης. Από σέντρα του Μαχαίρα από αριστερά, ο Γκαρσία «τρύπωσε» ανάμεσα στους αμυντικούς και με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 1-1. στο 92′.

AEK (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Βασιλαντωνόπουλος, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Σιμάνσκι (70′ Κρίστιτσιτς), Γαλανόπουλος (79′ Κοσίδης), Μάνταλος (35′ λ.τρ. Ανσαριφάρντ), Γκαρσία, Αλμπάνης (79′ Μαχαίρας), Ολιβέιρα.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης, Σανκαρέ, Πούγγουρας, Βέλεθ, Χουάνκαρ, Σάντσες, Νιάς, Αλεξανδρόπουλος, Σανκαρέ (69′ Αγιούμπ), Ιωαννίδης (90′ Ενγκμπαγκοτό), Καρλίτος (70′ Μακέντα).