ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Από παράταση σε παράταση οι υπογειοποιήσεις με έγγραφα και όχι λόγια του αέρα

Την ώρα που περιμένουμε με αγωνία να ολοκληρωθεί όσο πιο γρήγορα γίνεται ο ΝΑΟΣ μας, η “Αγιά Σοφιά”, για να μπούμε μέσα σε αυτή και να πανηγυρίσουμε πρωταθλήματα, κύπελλα και διακρίσεις, την ίδια ώρα το θέμα της υπογειοποίησης (είναι δύο οι υπογειοποιήσεις το γράφουμε συνέχεια) πηγαίνει από παράταση σε παράταση. Δεν το κατεβάσαμε από το μυαλό μας, αλλά το αναφέρουν επίσημα έγγραφα.

Πριν από λίγες μέρες δημοσιεύτηκε στη «Διαύγεια» αυτό το πρακτικό με το οποίο ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αττικής έδινε στην κατασκευάστρια εταιρεία της υπογειοποίησης παράταση όσον αφορά την ημερομηνία της 4ης Αποκλειστικής Προθεσμίας του έργου. Ετσι η συγκεκριμένη καταληκτική ημερομηνία πήγε από τις 8 Γενάρη στις 31 Μάρτη 2021. Στο πρακτικό ο κύριος Καλογερόπουλος σημειώνει πως τόσο η 5η Αποκλειστική Προθεσμία όσο και αυτή της ολοκλήρωσης της υπογειοποίησης (8 Ιούλη 2021) παραμένουν (για την ώρα) ως έχουν. Αυτά σύμφωνα με το ρεπορτάζ του “aekwatch” το οποίο συμπληρώνει πως η προθεσμία ολοκλήρωσης της υπογειοποίησης που έχει τεθεί για τις 8 Ιούλη 2021 αποτελεί παράταση κατά 5 μήνες της αρχικής (βλέπε εδώ). Ήδη, λοιπόν, το έργο έχει πάει 5 μήνες πίσω.

Στο αίτημα της η ΙΝΤΡΑΚΑΤ Α.Τ.Ε. αιτείται την παράταση της 4ης Αποκλειστικής Προθεσμίας γιατί:

Μέχρι τις 5 Γενάρη 2021 που υπέβαλε η ανάδοχος του έργου το αίτημα δεν είχαν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες απαλλοτριώσεις, οι οποίες θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 7 Φλεβάρη 2020!!!

Δεν είχαν ολοκληρωθεί όλες οι μεταφορές των δικτύων «κοινής ωφέλειας».

Σύμφωνα με τις κατά καιρούς δηλώσεις όλων των εμπλεκομένων στο γήπεδο τίποτα δεν πάει βάσει χρονοδιαγράμματος, άρα πως εμείς να είμαστε αισιόδοξοι ότι η πρώτη υπογειοποίηση θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 7 Ιούλη 2021;

Ακόμη, όμως, και να έχει ολοκληρωθεί εγκαίρως ο εξοπλισμός του νέου γηπέδου αλλά και η ολοκλήρωση της Β’ Φάσης για την οποία πληρώνει η Περιφέρεια Αττικής (τα γνωστά 20 εκ. που μετά την έκπτωση έπεσαν στα 10,5 εκ.) δεν θα έχουν ολοκληρωθεί. Οπότε το γήπεδο δεν θα μπορεί ν’ αδειοδοτηθεί και να λειτουργήσει.

Μην ξεχνάμε και τη δεύτερη υπογειοποίηση αυτή της Χρυσοστόμου Σμύρνης η οποία περιλαμβάνεται στον φάκελο του γηπέδου τόσο στα σχέδια όσο και στην Μ.Π.Ε. και θα έδινε πρόσβαση στο γήπεδο σ’ όσους έρχονται από την Δεκελείας από τα Νότια (βλέπε εδώ). Η υπογειοποίηση αυτή προβλέπεται να περνά κάτω από την πρώτη και να μπαίνει κατευθείαν στο πάρκινγκ. Γι’ αυτή δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα και με βάση τον Ν. 4277/2014 αν δεν ολοκληρωθούν όλα τα προβλεπόμενα στην Άδεια έργα το γήπεδο δεν αδειοδοείται!

Περιμένουμε κάποιος από την ΑΕΚ, την ΠΑΕ, την Dimand και της “Δικέφαλος 1924” να μας ενημερώσει με καθαρά λόγια για το έργο ζωής κάθε Ενωσίτη.