ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Προβάδισμα πρόκρισης με Σιμάνσκι και Γκαρσία

Με ένα γκολ στην αρχή κι ένα στο τέλος η ΑΕΚ επικράτησε του Απόλλωνα με 2-0, χάρη στα γκολ των Σιμάνσκι (7′) και Λιβάι Γκαρσία (88′), παίρνοντας μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης για την επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, ενώ δείχνει σε ετοιμότητα για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Ντεμπούτο για τον Ραντόνια, πρώτο φετινό γκολ για τον Σιμάνσκι που ήταν ο καλύτερος του γηπέδου.

Γκολ με το… καλησπέρα πέτυχε η ΑΕΚ. Στην πρώτη επίθεση η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ βρήκε δίχτυα, μετά από σέντρα του Τάνκοβιτς, κεφαλιά πάσα του Λόπες ο Σιμάνσκι από κοντά έκανε το 1-0. Η απάντηση του Απόλλωνα ήρθε στο 10′. Μπαλιά του Τσαμπούρη, στην πλάτη της άμυνας ο Φατιόν έκανε την προβολή με τον Τσιντώτα να σώζει. Στη φάση υπήρχε οφσάιντ αλλά ο βοηθός δεν το είδε. Στο 15′ η κάθετη του Τάνκοβιτς βρήκε τον Ολιβέιρα, αλλά ο Πορτογάλος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κότσαρη. Η επόμενη καλή και τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου ήρθε στο 31′. Στην κόντρα ο Αλμπάνης άνοιξε αριστερά για τον Λόπες που έκανε διαγώνιο σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο δεν έγινε κάτι το αξιοσημείωτο. Οι πολλές αλλαγές των δύο ομάδων και τα μαρκαρίσματα στο χώρο του κέντρου χάλασαν το παιχνίδι. Παρόλα αυτά, η ΑΕΚ κατάφερε να πετύχει ένα γκολ ακόμα. Συγκεκριμένα, στο 88ο λεπτό, η κεφαλιά του Λισγάρα σε προσπάθεια να διώξει κατέληξε στα πόδια του Μάνταλου, εκείνος πέρασε κάθετη στον αμαρκάριστο Λιβάι Γκαρσία, που από κοντά δεν είχε πρόβλημα να πλασάρει για το τελικό 2-0.

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Τσιντώτας, Ραντόνια, Σβάρνας, Λάτσι, Λόπες, Σιμάνσκι (85′ Σιμόες), Γαλανόπουλος (65′ Γκαρσία), Σάκχοβ, Τάνκοβιτς (55′ Λιβάγια), Αλμπάνης (55′ Μαχαίρας), Ολιβέιρα (65′ Μάνταλος).

Απόλλων Σμύρνης (Παράσχος): Κότσαρης, Τσαμπούρης, Κάλισιρ, Λισγάρας, Βιτλής (62′ Μουνιέ), Φατιόν, Κιτόκο (62′ Τσιλούλης), Καραγκούνης (62′ Λαγός), Μπεντινέλι (77′ Κρακιόπουλος), Χουχούμης, Βάρκας.