ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η ΑΕΚ εκτός πρωταθλήματος πριν τα Χριστούγεννα

Με ξεπερασμένη διοίκηση που έχει μείνει στο απαρχαιωμένο ποδόσφαιρο και με ένα ρόστερ που το παρουσίαζαν τα Μέσα της κιτρινόμαυρης διοίκησης ως το καλύτερο της τελευταίας 10ετίας, η ΑΕΚ μένει εκτός πρωταθλήματος πριν από τα φετινά Χριστούγεννα σκορπίζοντας πλήρη απογοήτευση στον κόσμο της. Η Ενωση αναδείχθηκε ισόπαλη με 2-2 κόντρα στο Βόλο, σε ένα παιχνίδι που έμεινε με 9 παίκτες και από το οποίο διασώθηκαν μόνο οι Καρίμ Ανσαριφάρντ και Λιβάι Γκαρσία.

Το «συγκρότημα» του Μάσιμο Καρέρα κατάφερε να προηγηθεί μόλις στο 3ο λεπτό από την απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Μουαμέρ Τάνκοβιτς. Ωστόσο, αντί να φουλάρει και να πετύχει κι άλλο τέρμα, είδε τον Βόλο να φέρνει… τούμπα το ματς με  πρωταγωνιστές τους Φεράρι και Μπαρτόλο. Η ομάδα του Καρέρα ήταν ασύνδετη στο πρώτο 45λεπτο, δεν απείλησε σχεδόν καθόλου μετά το τέρμα που πέτυχε και έδειξε τρομερή αδυναμία στο να βγάλει φάσεις. Μάλιστα πλήρωσε και τα ρήγματα από την δεξιά της πλευρά.

Στο δεύτερο ημίχρονο η είσοδος του Ανσαριφάρντ και του Αλμπάνη έδωσε τη δυνατότητα στον Καρέρα να ρισκάρει με το επιθετικό σχηματισμό 4-4-2. Η ΑΕΚ απείλησε την εστία του Κλέιμαν και κατάφερε με τον πρώτο σκόρερ της φέτος Καρίμ Ανσαριφάρντ να φτάσει στο 2-2. Και εκεί που οι κιτρινόμαυροι έδειχναν πως μπορούν να γυρίσουν το παιχνίδι, οι Παουλίνιο και Σάκχοφ την καταδίκασαν αφήνοντάς την με 9 παίκτες. Με δέκα τελειωσε και ο Βόλος μετά από απόβολή του Κολόμπο.

ΑΕΚ (Μ. Καρέρα, 4-2-3-1): Τσιντώτας, Παουλίνιο, Σβάρνας (67’ Αλμπάνης), Τσιγκρίνσκι, Μιτάι (82’ Λόπες), Σιμόες, Σιμάνσκι (46’ Σάκχοφ), Γκαρσία, Μάνταλος, Τάνκοβιτς (58’ Ανσαριφάρντ), Ολιβέιρα.

Βόλος (Α. Λόπες, 4-2-3-1): Κλέιμαν, Ντεντάκης, Κολόμπο, Σάντσες, Φερράρι, Μπαριέντος, Ριένστρα, Περέα (68’ Μαρτίνες), Ουάρντα, Μπαρτόλο, Δουβίκας (86’ Μήτογλου).