ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Φέρτε να πιω να ξημερωθώ…

Σιμόες και Ανσαριφάρντ έστειλαν την ΑΕΚ στους ομίλους του Europa League. Επική ανατροπή πέτυχε η ΑΕΚ που ξέρανε την Βόλφσμπουργκ στο 94’ με γκολ του Καρίμ Ανσαριφάρντ και πήρε τη νίκη – πρόκριση με 2-1.

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ η Ενωση με 0-1 στο ημίχρονο, κατάφερε να ισοφαρίσει με ασύλληπτο γκολ του Αντρέ Σιμόες (γκολ επιπέδου Champions League) και να πάρει το εισιτήριο με τον Ιρανό επιθετικό.

Η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα θα μπορούσε να πάρει κεφάλι στο σκορ στο 20’ αλλά ο Πέτρος Μάνταλος που έδειξε σε ένα ακόμη κρίσιμο παιχνίδι ότι δεν μπορεί, αστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι στο 20’.

Σαν να μην έφτασε αυτό η γερμανική ομάδα κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ στο 45’ Ο Ινσούα έχασε την εναέρια μονομαχία, με τον Βέγκορστ να γίνεται κάτοχος της μπάλας στην περιοχή, τον Τσιγκρίνσκι να τον… κοιτάει και να του δίνει χρόνο να κάνει την παράλληλη πάσα με τον Μεχμέντι να κάνει ωραίο πλασέ στην κίνηση (ο Βασιλαντωνόπουλος δεν πρόλαβε να του κλείσει το οπτικό πεδίο) και να νικήσει τον Τσιντώτα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ έπρεπε να τα δώσει όλα. Και το έκανε. Κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση στο 64’. Ο Ινσούα έσπασε την μπάλα στον Σιμόες, ο οποίος από τα 30 μέτρα έπιασε ένα απίθανο σουτ κι έστειλε την μπάλα εκεί που κάνουν έρωτα οι αράχνες με τον Πέρβαν να μην μπορεί να κάνει τίποτα. Το 1-1 ήταν γεγονός!

Τα ωραία δεν είχαν έρθει. Στο 94’ ο Λιβάγια έκανε ταχύτατη κούρσα. Πέρασε κάθετη πάσα στον Ανσαριφάρντ (είχε μπει στον αγώνα στο 87’) που πήρε την μονομαχία από τον Γκιλαβογκί, μπήκε στην περιοχή κι αφού αρχικά έδειξε να χάνει τον έλεγχο της μπάλα στη συνέχεια με ωραίο διαγώνιο τελείωμα άφησε άγαλμα τον Πέρβαν για το τελικό 2-1, με τον πάγκο της ΑΕΚ να μπαίνει μέσα και να γίνεται ένα κουβάρι με τον Ιρανό στράικερ.

ΑΕΚ (Μ. Καρέρα, 4-3-3): Τσιντώτας, Βασιλαντωνόπουλος, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Ινσούα, Σιμόες, Κρίστισιτς, Σάκχοφ, Γκαρσία (81’ Μαχαίρας), Μάνταλος (63’ Λιβάγια), Ολιβέιρα (87’ Ανσαριφάρντ).

Βόλφσμπουργκ (Ο. Γκλάσνερ, 4-3-3): Περβάν, Λακρουά, Οτάβιο, Μπεκάλο (79’ Μπιάλεκ), Στέφεν, Βέγκχορστ, Μεχμέντι, Ρουσιγιόν, Γκιλαβογκί, Σλάγκερ (60’ Γκέρχαρντ), Αρνολντ.