ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πλήρωσε τα παιδικά λάθη

Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που της δόθηκαν ούτε να περιορίσει τα λάθη, τα οποία ήταν παιδικά, με αποτέλεσμα να το πληρώσει κόντρα στη Λέστερ, γνωρίζοντας την εντός έδρας ήττα με 2-1.

Ο Παναγιώτης Τσιντώτας έκανε ένα… απρόσεκτο πέναλτι στον Βάρντι που έφευγε… άουτ και έδωσε την ευκαιρία στον Αγγλο επιθετικό να ανοίξει το σκορ (18′) για την Λέστερ, ενώ 21 λεπτά αργότερα ο Έλληνας τερματοφύλακας δεν ήταν συγκεντρωμένος, η μπάλα του έφυγε μέσα από τα χέρια και παραχώρησε κόρνερ από το οποίο προήλθε το 2-0 με τον Τσαντούρι. Νωρίτερα ο Λιβάγια είχε χάσει δύο τεράστιες ευκαιρίες. Μία κεφαλιά με τον Κάσπερ Σμάιχελ να του λέει «όχι» και ένα σουτ που έφυγε δίπλα από το δοκάρι.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μάσιμο Καρέρα άλλαξε το σχηματισμό των κιτρινόμαυρων σε 3-5-2, βάζοντας στο τερέν τον Τάνκοβιτς. Στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, έπειτα από άψογη ασίστ του Μάνταλου, ο Σουηδός βρήκε δίχτυα δίνοντας άλλο ενδιαφέρον στο παιχνίδι, ενώ το ίδιο θα μπορούσε να πετύχει και στο 50’, με την μπάλα να φεύγει πάνω από τα δοκάρια της Λέστερ.

Ο Μάνταλος ήταν ο MVP της ΑΕΚ, πραγματοποιώντας ένα από τα καλύτερά του παιχνίδια. Η Ενωση προσπάθησε για 60 λεπτά απέναντι σε μια καλά οργανωμένη ομάδα που ήρθε για να πάρει το αποτέλεσμα της νίκης και τα κατάφερε. Αντιθέτως, η ΑΕΚ εμφανίστηκε πιο βελτιωμένη σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια, αλλά και πάλι οι ελλείψεις ήταν αισθητές.

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Ινσούα (86’ Σαμπανάτζοβιτς), Σβάρνας, Νεντελτσιάρου, Μπακάκης (86’ Βασιλαντωνόπουλος), Σάκχοφ (86’ Μαχαίρας), Κρίστιτσιτς, Μάνταλος, Λόπες, Λιβάια (46’ Τάνκοβιτς), Ανσαριφάρντ (46’ Ολιβέιρα).

Λέστερ (Μπρένταν Ρότζερς): Σμάιχελ, Φουχς (46’ Τόμας), Μόργκαν, Φοφανά, Τζάστιν, Ουντέρ (66′ Πρετ), Τίλεμανς, Τσαντούρι (66’ Μεντί), Ολμπράιτον, Μάντισον (74’ Μπαρνς), Βάρντι (70’ Ιεανάτσο).