ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Η μέρα που η Σερβοελληνική φιλία σφραγίστηκε για πάντα»

«Να μην ξεχαστεί ποτέ». Με αυτόν τον τίτλο, η επίσημη σελίδα της Παρτιζάν κάνει ειδική μνεία στο ταξίδι που έκανε η ΑΕΚ τον Απρίλη του 1999, εν μέσω πολέμου.

Η ιστοσελίδα αναφέρεται στο ιστορικό γεγονός και τονίζει πως «ο βασικός σχεδιαστής αυτής της πρωτοβουλίας ήταν ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης και είχε τη συναίνεση όλη της ομάδας και κυρίως του αρχηγού Ντέμη Νικολαΐδη. Ήταν ένα δύσκολο ταξίδι καθώς οι λεγόμενες έξυπνες βόμβες του ΝΑΤΟ ήταν υπεύθυνες για πολλά τραγικά λάθη. Στο δρόμο η αποστολή της ΑΕΚ είδε όλο τον τρόμο, ειδικά στο διαλυμένο Νόβι Σάντ».

Παράλληλα γίνεται αναφορά στον Μανώλη Γλέζο, παρουσιάζοντας την ιστορία του και στο γεγονός ότι ο κόσμος στην κερκίδα φώναζε μαζί «Σερβία-Ελλάδα».

Ενώ κλείνοντας σημειώνει: «Ο χρόνος περνάει, ο κόσμος ξεχνάει εύκολα αλλά αυτή η κίνηση των Ελλήνων φίλων μας δεν πρέπει ποτέ να ξεχαστεί. Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για να τους το ξεπληρώσουμε είναι να τους ευχαριστήσουμε για όσα έκαναν και κάνουν για εμάς» και ολοκληρώνει: «ήταν η μέρα που Σερβοελληνική φιλία σφραγίστηκε για πάντα».