ΣΚΕΨΕΙΣ

Ο προπονητής των Μοϊκανών δεν είναι πια μαζί μας

Ένας μεγάλος ΑΕΚτζής, ο προπονητής των Μοϊκανών αλλά και πιο παλιά απ’ αυτούς δεν υπάρχει πια! Βαγγέλη Νικητόπουλε, ένας ακόμα Ήρωας των παιδικών και εφηβικών μας χρόνων που μαζί του ζήσαμε την ηρωική ΑΕΚ στου Ιωνικού Νέας Φιλαδέλφειας.

Στο πένθος βύθισε την “οικογένεια” της ΑΕΚ και ολόκληρο το ελληνικό μπάσκετ, η είδηση του θανάτου του Βαγγέλη Νικητόπουλου, ο οποίος και πέθανε σε ηλικία 89 ετών, αφήνοντας πίσω του μεγάλη αθλητική κληρονομιά.

Ο Βαγγέλης Νικητόπουλος, γνωστός με το προσωνύμιο «Σουηδός», υπήρξε σπουδαίος παίκτης της μπασκετικής ΑΕΚ, με την οποία κατέκτησε τέσσερα πρωταθλήματα Ελλάδας τη δεκαετία του ’60. Υπηρέτησε όμως την ομάδα και ως προπονητής, με τρεις θητείες στον πάγκο του συλλόγου (1987-88, 1989-90, 1991-92) και δύο συμμετοχές σε τελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ξεκίνησε την καριέρα του από τον Σπόρτινγκ, στον οποίο υπήρξε επίσης προπονητής, ενώ με την ομάδα γυναικών του συλλόγου έφθασε δύο φορές σε Final Four.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *