ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑΣΚΕΨΕΙΣ

Επιπέδου Champions League

Η νέα ηγεσία της ΑΕΚ αλλάζει επίπεδο την κιτρινόμαυρη ΠΑΕ και μετά τις top μεταγραφές των Περέιρα, Λαμέλα, Μαρσιάλ, φέρνει μεγάλο όνομα και στο ποδοσφαιρικό τμήμα με την έλευση του Χαβιέρ Ριμπάλτα. Ο Μάριος Ματσάνκος γράφει για τον “Τζέιμς Μποντ” των ποδοσφαιρικών ανακαλύψεων που έρχεται στην Ένωση να της μάθει να αγοράζει και να πουλά σωστά!

Η βαλίτσα των εμπειριών που φέρνει ο 44χρονος Ισπανός ο οποίος αναμένεται να αναλάβει τον ρόλο του επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος μαζί με την αγνή αγάπη, την όρεξη και την… τρέλα του Μάριου Ηλιόπουλου να ξοδεύει χρήματα για να κάνει την ΑΕΚ μια ομάδα που οι Ευρωπαίοι θα τρίβουν τα μάτια τους αλλάζουν τα δεδομένα όχι μόνο στο ελληνικό πρωτάθλημα αλλά και στον ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό χάρτη.

Η Ένωση όλα αυτά τα χρόνια ήταν μια ομάδα που έκανε… σφιχτές μεταγραφές ελέω της προηγούμενης διοίκησης. Τώρα αυτό αλλάζει και θα συνεχίζει να αλλάζει προς το καλύτερο. Μεταγραφές παικτών από το πάνω ράφι που ήρθαν το καλοκαίρι για να οδηγήσουν τους κιτρινόμαυρους στην κατάκτηση του φετινού νταμπλ αλλά και η πρόσληψη (οσονούπω) του Χαβιέρ Ριμπάλτα που βάζει την ΑΕΚ στο τραπέζι των συζητήσεων με τεράστια κλαμπ. Κι αυτό διότι ο άνθρωπος που μιλά έξι ξένες γλώσσες (θα μάθει και ελληνικά να μου το θυμηθείτε) έχει περάσει από Μίλαν, Γιουβέντους, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ζενίτ, Μαρσέιγ κ.α. Σε όλες αυτές τις ομάδες πρόσφερε και με το παραπάνω με παίκτες “λαβράκια”, με ποδοσφαιρικές ανακαλύψεις αλλά και με super deals.

Με το που “έσκασε” το όνομα του Ριμπάλτα στα ΜΜΕ άπαντες ψάξαμε να μάθουμε γι’ αυτόν. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι εμείς που πήραμε τη χαρά με το πλούσιο βιογραφικό του, οι αντίπαλοι εισέπραξαν ανησυχία και φόβο. Κι όλα αυτά οφείλονται στον Μάριο Ηλιόπουλο και στους στενούς και έμπιστους συνεργάτες του. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι βάζουν καθημερινά το δικό τους λιθαράκι για να μπορέσει η ΑΕΚ να είναι ομάδα Champions League και όλοι να μιλάνε γι’ αυτήν. Και το έχουν πετύχει. Θυμηθείτε τι έγινε στη μεταγραφή Μαρσιάλ… Μεγάλα ειδησεογραφικά sites και τηλεοπτικοί σταθμοί σταμάτησαν τη ροή των προγραμμάτων τους εν μέσω βραδιάς Champions League για να πουν πως η ΑΕΚ απέκτησε τον Γάλλο σούπερ σταρ. Το ίδιο θα συμβεί και με τον Ριμπάλτα αλλά και τους επόμενους που θα ακολουθήσουν. Διότι ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΚ, Μάριος Ηλιόπουλος δεν σταματά εδώ. Θέλει την ΑΕΚ πρώτη και το αποδεικνύει κάθε φορά.

Όμως η ΑΕΚ δεν πρέπει να χάσει το δρόμο της. Δεν αναφέρομαι στη νέα ηγεσία. Αυτή ξέρει τι πρέπει να κάνει. Αλλά στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Εκεί όπου αύριο, Σάββατο την περιμένει ένα δύσκολο παιχνίδι, για την ακρίβεια θα το χαρακτήριζα επικίνδυνο και περίεργο στο Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό. Ο Ματίας Αλμέιδα και η αγέλη του πρέπει να κάνουν αυτό που ξέρουν προκειμένου η ομάδα να διατηρηθεί στην κορυφή!!! Το είπε και ο Super Mario “είμαστε οικογένεια, μη δίνετε σημασία ποιοι φεύγουν και ποιοι έρχονται”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *