AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σνάιντερλιν για Μαρσιάλ: Καλός μου φίλος με εξαιρετική τεχνική

Ο Μόργκαν Σνάιντερλιν «κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια» μετά το πέρασμά του από την Κηφισιά, όπου είχε αποτελέσει επιλογή του Γιάννη Αναστασίου.

Στα πρώτα του χρόνια στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ωστόσο, συνυπήρξε για ενάμιση χρόνο με τον Αντονί Μαρσιάλ. Ο άλλοτε παίκτης της ομάδας των βορείων προαστίων μίλησε στο monobala.gr για το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ.

Ήταν το καλοκαίρι του 2015 όταν ο Γάλλος μέσος είχε υπογράψει συμβόλαιο με τους «μπέμπηδες» αφήνοντας πίσω του τη Σαουθάμπτον και εκεί συνάντησε τον συμπατριώτη του που είχε έρθει από τη Μονακό και παρέμεινε μέχρι σήμερα.

Αμφότεροι συνυπήρξαν μέχρι τον Ιανουάριο 2017 όταν και ο Σνάιντερλιν πήρε μεταγραφή στην Έβερτον σε ένα διάστημα όπου ήταν αρκετό για να γνωριστούν και να καταθέσει την άποψή του για το νέο επιθετικό της «Ένωσης».

«Καλός μου φίλος με εξαιρετική τεχνική»

«Είναι πολύ καλός τύπος και καλός μου φίλος. Εκτός από αυτά όμως είναι και πολύ καλός ποδοσφαιριστής», παραδέχτηκε καταρχήν ο Σνάιντερλιν για τον Μαρσιάλ που αναφέρθηκε αμέσως μετά στο τι είδους ποδοσφαιριστής είναι.

«Διαθέτει εξαιρετική τεχνική κατάρτιση, έχει δυνατά πόδια και κορμό. Για αυτό και είναι δύσκολο να τον κουνήσεις και όπως λέμε και στη Γαλλία το… μυρίζει το ποδόσφαιρο. Λατρεύει να παίζει και όταν ντριμπλάρει φροντίζει η μπάλα να μένει κοντά στα πόδια του».

«Περίμενα να φτάσει στην κορυφή του κόσμου»

Μία τοποθέτηση με την έπλεξε το εγκώμιο του νέου επιθετικού της ΑΕΚ πριν γυρίσει τη μνήμη του στο διάστημα που πέρασαν μαζί στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

«Στον ενάμισι χρόνο που παίξαμε μαζί ήταν… καυτός!», και συνέχισε:

«Ήταν ένας από τους καλύτερους επιθετικούς της Premier League. Περίμενα να φτάσει στην κορυφή του κόσμου, αλλά δυστυχώς τα πράγματα δεν πάνε πάντα καλά στο ποδόσφαιρο. Ήταν ωστόσο σε πολύ υψηλό επίπεδο εκείνη την περίοδο».

«Μπορεί να… ξεκλειδώσει κλειστές άμυνες»

Με βάση την περσινή του εμπειρία από το ελληνικό ποδόσφαιρο με την Κηφισιά ο Σνάιντερλιν τοποθετήθηκε αμέσως μετά για το αν ο τρόπος παιχνιδιού του Μαρσιάλ είναι κοντά σε αυτόν που παίζει η ΑΕΚ με προπονητή της τον Ματίας Αλμέιδα.

«Πιστεύω ότι είναι ο τρόπος παιχνιδιού του κοντά στην ΑΕΚ, μιας και μπορεί να προσαρμοστεί».

Αμέσως μετά αναφέρθηκε στο πόσα εύκολα πιστεύει πως ο Μαρσιάλ θα προσαρμοστεί στην ελληνική πραγματικότητα.

«Είμαι σίγουρος ότι θα κάνει μία εξαιρετική χρονιά σκοράροντας πολλά γκολ και θα απολαύσει τον τρόπου παιχνιδιού της ΑΕΚ που είναι γρήγορος. Θα βοηθήσει πολύ την ομάδα. Η ΑΕΚ είναι δυνατή ομάδα και ο Μαρσιάλ είναι το είδος του επιθετικού που μπορεί να… ξεκλειδώσει κλειστές άμυνες και να κάνει τη διαφορά».

Ο χαρακτήρας του και η σύνδεσή του με την κερκίδα

Ποιος είναι όμως ο χαρακτήρας του νέου Γάλλου επιθετικού της ΑΕΚ και πως θα τον περιέγραφε με μία λέξη;

Ο Σνάιντερλιν υποστήριξε: «Είναι ένας άνθρωπος που δεν χρειάζεται να μιλήσει πολύ. Όταν τον συναντάς για πρώτη φορά νομίζεις ότι είναι “ψυχρός”, αλλά του αρέσει να γελάει και γενικότερα είναι ένας εκπληκτικός τύπος».

Μπορεί όμως ο Μαρσιάλ να γίνει ο νέος ηγέτης της ΑΕΚ;

Ο άλλοτε συμπαίκτης του στα πρώτα του βήματα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είπε:

«Ήταν καλή προσθήκη για την Premier League και πιστεύω ότι θα είναι φανταστικός και για το ελληνικό πρωτάθλημα και για την ΑΕΚ. Πιστεύω ότι πρέπει να βρει τη χαρά για το ποδόσφαιρο και να κάνει μία εξαιρετική σεζόν, ενώ είναι σίγουρος ότι με τις εμφανίσεις του θα δώσει μεγάλη χαρά και στον κόσμο της ομάδας».

Πως του αρέσει να αγωνίζεται και τι λατρεύει

Τέλος όσον αφορά το τρόπο παιχνιδιού που προτιμάει Γάλλος επιθετικός ο Σνάιντερλιν είπε:

«Του αρέσει να παίζει από τα αριστερά και να μπαίνει στην περιοχή για να δημιουργήσει χώρο. Λατρεύει να αγωνίζεται και ως στράικερ. Όταν παίζει όμως από τα αριστερά έχει καλύτερες κινήσεις και μπορεί να σουτάρει με το δεξί, ενώ έχει και εξαιρετική ντρίμπλα».

Πηγή: monobala.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *