AEK ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ

Εμμανουηλίδης: Πάμε για όλους τους τίτλους στην Ελλάδα

Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε την παρουσία της στην Αυστρία με 2 νίκες και 1 ήττα στο Preliminary Round του UEFA Futsal Champions League. Οι Πρωταθλητές Ελλάδας έδειξαν με τον καλύτερο τρόπο ότι έχουν ανέβει επίπεδο και κοιτάνε στα μάτια κάθε αντίπαλο, πλέον και στην Ευρώπη.

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Άγγελος Εμμανουηλίδης, μετά το τέλος των αγώνων, κάνει τον δικό του απολογισμό, μιλώντας στο “aek.gr“. Αναλυτικά…

– Κόουτς, πρώτα από όλα συγχαρητήρια για τις νίκες και την εικόνα της ομάδας. Ποιος είναι ο απολογισμός της ΑΕΚ στην Ευρώπη;

«Πράγματι, η ομάδα παρουσίασε ένα πολύ καλό πρόσωπο. Και το έδειξε κόντρα σε μεγάλες ομάδες. Δυστυχώς για εμάς, η κλήρωση στη σειρά των αγώνων δεν ήταν ευνοϊκή. Δηλαδή, μας έτυχε την 1η αγωνιστική να αντιμετωπίσουμε την καλύτερη ομάδα του Ομίλου. Κόντρα, λοιπόν, στην Λιντζ, εμείς δώσαμε το πρώτο μας παιχνίδι για όλη τη χρονιά, καθώς αυτή τη χρονική περίοδο του Αυγούστου στην Ελλάδα, δεν υπάρχει καμία ομάδα για να δώσεις φιλικό παιχνίδι. Ακόμα κι έτσι, κόντρα στην Λιντζ χάσαμε στις λεπτομέρειες. Στο 2-1 είχαμε μεγάλες ευκαιρίες να ισοφαρίσουμε και μας πλήγωσε το 3-1. Ομοίως, απέναντι στην ΑΕΛ, είχαμε το υπέρ μας 5-2 και το χάσαμε το προβάδισμα των τριών γκολ στο τέλος. Σε αυτή τη φάση είναι λογικό να υπάρχουν τέτοια κενά στο παιχνίδι, όμως και πάλι δείξαμε πολύ καλό πρόσωπο. Το ρόστερ μας δεν είναι 100% έτοιμο. Ψάχνουμε άλλον έναν παίκτη, στα δεξιά, για να ολοκληρωθεί το ρόστερ. Θα είμαστε έτοιμοι για το πρώτο επίσημο παιχνίδι, στο Σούπερ Καπ, όπου πάμε για να το πάρουμε, όπως και όλους τους τίτλους στην Ελλάδα».

– Αγωνιστικά πώς είδες την ομάδα;

«Μπορώ να πω ότι βγάλαμε σωστά τα πλάνα μας στο παιχνίδι. Είχαμε αρκετή αστοχία και θεωρώ ότι αυτή μας στοίχισε ακόμα και την πρόκριση. Είναι νωρίς για την ομάδα. Κόντρα στην Αμπερντίν μπορούσαμε να κερδίζουμε ακόμα και 7-1, αλλά είχαμε αστοχία στην τελική προσπάθεια. Η ομάδα ευτυχώς έδειξε ότι έχει τρεξίματα, όλοι οι παίκτες είναι σε πολύ καλή φυσική κατάσταση. Κάναμε πολύ καλή προετοιμασία. Συνεχίζουμε…».

– Τι σημαίνει η φετινή παρουσία της ΑΕΚ στην Ευρώπη;

«Η ΑΕΚ επέστρεψε στην Ευρώπη μετά από χρόνια. Στοίχισε στην ΑΕΚ αυτή η απουσία. Αυτές οι νίκες που σημειώσαμε, σίγουρα θα μας βοηθήσουν στο ράνκινγκ της Ευρώπης, μας έδωσαν πολύτιμους βαθμούς και όλο αυτό θα φανεί και στις μελλοντικές κληρώσεις».