AEK ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ

Σπουδαία νίκη και τώρα Αμπερντίν

Πραγματοποιώντας μία σπουδαία εμφάνιση, η ΑΕΚ επικράτησε με 5-4 της ΑΕΛ στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Group F του Preliminary Round του UEFA Futsal Champions League.

Η Πρωταθλήτρια Ελλάδας έπαιξε όμορφο ποδόσφαιρο, έβγαλε αρκετούς αυτοματισμούς στο παιχνίδι της και κατέκτησε ένα πολύ σημαντικό τρίποντο, παραμένοντας μέσα στο… παιχνίδι της πρόκρισης, περιμένοντας και το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα του ομίλου.

Επόμενος αγώνας για την ΑΕΚ, το Σάββατο (24/08, 12:00) κόντρα στην Αμπερντίν.

Η ΑΕΚ ευτύχησε να προηγηθεί νωρίς στο σκορ, χάρη σε αυτογκόλ των Κύπριων. Οι Πρωταθλητές Κύπρου ισοφάρισαν στο 8′ σε 1-1, αλλά με νέο αυτογκόλ, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μάνου, η ΑΕΚ πέρασε και πάλι μπροστά (2-1). Η «Ένωση» ήταν καλύτερη, πίεζε σε όλο το γήπεδο, και έχασε με τους Μουτσάτσα, Αδαμόπουλο και Πάις σημαντικές ευκαιρίες για το 3-1. Ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ, Μιχαλίτσης, είχε κατεβάσει τα ρολά, σταματώντας τις συνεχόμενες επιθέσεις του «Δικεφάλου». Τελικά, στο 19:31, ο Ντάτης με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έκανε το 3-1.

Με όμοια εικόνα ξεκίνησε και το β’ μέρος. Η ΑΕΚ πίεζε συνεχώς στην επίθεση, χάνοντας μεγάλες ευκαιρίες για να μεγαλώσει τη διαφορά. Κόντρα στην ροή του αγώνα, η ΑΕΛ μείωσε σε 3-2 στο 26′. Η ΑΕΚ απώλεσε και πέναλτι, ενώ ο Μιχαλίτσης συνέχιζε να πραγματοποιεί μεγάλες επεμβάσεις. Όμως, στο 33′, μετά από έξοδο του αντίπαλου γκολκίπερ που προσπάθησε να κατεβάσει τη μπάλα, αυτή κατέληξε στον Αρώνη, με τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ να εκτελεί από τη μία περιοχή στην άλλη για το 4-2! Δύο λεπτά αργότερα, ο Ζοαοζίνιο έκανε το 5-2 και όλα έδειχναν ότι η υπόθεση νίκη «έκλεισε».

Ωστόσο, η ΑΕΛ με δύο γκολ σε διάστημα 20″, μείωσε σε 5-4. Η ΑΕΛ κέρδισε πέναλτι στο τελευταίο λεπτό, με την εκτέλεση του να καταλήγει άουτ και την ΑΕΚ να πανηγυρίζει μία μεγάλη νίκη.

ΑΕΚ – ΑΕΛ 5-4
Σκόρερς
: Σκράπαρης (αυτογκόλ), Τσακανιάς (αυτογκόλ), Ντάτης, Μουτσάτσα, Ζοαοζίνιο.
ΑΕΚ (Άγγελος Εμμανουηλίδης): Αρώνης, Πάις, Ζοαζίνιο, Μάνος, Μουτσάτσα, Θεοφίλου, Ευθυμίου, Ταρνανίδης, Ντάτης, Βλυσίδης, Τροβάτο, Αδαμόπουλος, Τριαντάφυλλος, Φίραντσικ.